Ayla KAYMAZ

Sarı Laleler 

Ayla KAYMAZ

Şöyle güzel bir ifade görmüştüm:

“1 senenin kıymetini, sınıfta kalan bilir!

1 ayın kıymetini, erken doğuran kadın bilir!

1 saatin kıymetini, sevgilisini uğurlamak için peronda bekleyen bilir!

1 dakikanın kıymetini, uçağını kaçıran bilir!

1 saniyenin kıymetini, ölümden son anda kurtulan bilir!

1 salisenin kıymetini, gümüş madalya alan bilir!”

Ben de dakikaların, saatin, günlerin kıymetini anladığım, zamanın etlerimi koparırcasına üzerimde ağrılar bıraktığı günlerdeyim. Bazen sınav eder yaradan; yardan, evlattan, sağlıktan, maldan… Üzülürüz elbet ama ben inanırım ki sen sınav olurken, etrafındakilerin sana karşı adımları, ne yaptığı ve de yapmadığı da onların sana karşı olan imtihanlarıdır. Kâğıt düşer önüne notunu verir geçersin hani, öylesi türden. 

Bu ağrılı günlerde insanın teselli bulması pek zor oluyor doğrusu. Ruhu bir arafta sanki gezinip duruyor, sinsi bir karın ağrısı, kalbinin üzerinde bir ağırlık, boğazında bir yumru. Hani gitmiyor, geçmiyor, bitmiyor ama bir dostun kucaklaması, bir gülümsemesi, aklının sana oynadığı oyunu bozup teselli vermesi, açamasan da araması, cevaplayamasan da durup dönüp yazması, duramadım yanına geldim demesi, tutuşu, silkeleyişi iyi geliyormuş. Ha bir de sarı laleler… 

Şimdi bir kucak sarı lale manzarasına karşı yazıyorum bunları. Ve bu gecenin sabahında her ne için bekleyen varsa diliyorum umduğunu bulsun. Laleler baharın habercisidir. Hepimizin; gözüne, gönlüne, ruhuna, hanesine, şifa ve bahar getirsin dilerim. 

Selametle…

Yazarın Diğer Yazıları