Hüseyin Rahmi Gündüz

Galibiyet ile bitirelim

Hüseyin Rahmi Gündüz

Türkiye Spor Toto Süper Lig’de ilk yarının son maçına Pazar günü Kayseri’de çıkacak olan Konyaspor, hem galibiyet hasretine son vermeli, hem de araya moralli girmelidir.

Her iki takım açısından da ilginç bir karşılaşma olacak. Ev sahibi Yukatel Kayserispor, son 5 maçında mağlubiyet almadı. 3 galibiyet, 2 beraberlik ile bu süreci geçen Sarı-kırmızılılar, 23 puanla beşinci sırada yer alıyor.

Arabam.com Konyaspor ise son 5 maçını kazanamadı. 4 beraberlik, 1 mağlubiyet ile zor günler geçiren Konyaspor, verilecek araya moralli girmek istiyor.

Katar 2022 Dünya Kupası’nın Kasım - Aralık ayında oynanacak olması nedeniyle liglerin 14.hafta’dan yarı tatile girmesi, özellikle başarılı giden takımlar açısından dezavantaj olacakken, son 5 maçından sahadan boynu bükük ayrılan Yeşil-beyazlılar için adeta kaçış rampası gibi olacak.

Kayserispor karşılaşmasından alınacak 3 puan ile hem lig sıralamasında rakibinin önüne geçmek hem de kazanamama psikolojisinden kurtulmayı amaçlıyor.

Son 5 maça göre Y.Kayserispor favori gibi gözükse de orta saha mücadelesi şeklinde geçecek bir karşılaşma bekliyorum. Güç dengesini bozacak olan ise bireysel hatalar olacak. Her şeye rağmen Trabzonspor deplasmanından beraberliğe rağmen moralli dönen Konyaspor’un galibiyet ile Konya’ya döneceğini düşünüyorum.

 

Yazarın Diğer Yazıları