Hüseyin Rahmi Gündüz

Konyaspor bir puanı kurtardı

Hüseyin Rahmi Gündüz

Dünya Kupası sonrasında Süper lig kaldığı yerden başladı. İyi bir hazırlık dönemi geçiren Arabam.com Konyaspor, 15.Haftada Corendon Alanyaspor karşısında üç puan parolasıyla mücadele etti.

Maça da iyi başlayan Konyaspor, baskılı oyununu kazanılan penaltıya kadar sürdürdü.

Penaltı atışını son haftaların formda ismi Amir, filelere gönderdi. Farkı açması ve oyuna ağırlık koyması beklenen Konyaspor, hız kesti ve oyundaki üstünlüğü Alanyaspor'a kaptırdı. Konuk ekip, etkili geldiği dakikalarda iki kez direğe takıldı. Alanyaspor'un diğer net pozisyonlarında ise kaleci Sehiç izn vermedi.

Orta saha üstünlüğünü tamamen Alanyaspor'a kaptıran Konyaspor'da ikinci yarının başındaki Paz-Pavicic değişikliği de işe yaramadı. Alanyaspor'un beklenen golü 65.dakika'da geldi.

Golden sonra forveti çiftleyen İlhan Palut, Diouf'u oyuna sürdü. Bir süre etkili oynayan ve Michalak, Muhammed Demir ile net fırsatları harcayan Konyaspor, Alanyaspor'un kontra ataklarına fırsat verdi.

Bu pozisyonların birinde ceza alanındaki şutu koluyla kesen Calvo, penaltıya sebep oldu. 78.dakika'da geçen yıl Konyaspor'da forma giyen Ahmed Hassan penaltıdan konuk ekibi 2-1 öne geçirdi.

İkinci yarı istediği oyunu bir türlü sahaya yansıtamayan Konyaspor, 12 dakikalık uzatmada Diouf ile kaleci arasındaki pozsiyonda penaltı kazandı ve ilk 20 dakika dışında kötü oynadığı karşılaşmada sahasında Alanyaspor ile berabere kalmayı başardı.

Yazarın Diğer Yazıları