Hüseyin Rahmi Gündüz

Liderliğe ve rekora veda

Hüseyin Rahmi Gündüz

Lider Arabam.com Konyaspor, İstanbul Nef Stadyumunda yaklaşık 47 bin kişinin önüne çıktı.

Taraftar baskısı ve desteği ile santra ile saldırıya geçen Galatasaray, 541 dakika sonra Konyaspor kalesinin gol orucunu bozdu. Direk nişancısı Oliveira bu kez fileleri buldu. 6 karşılaşma sonrası rekorumuz son buldu.

Golden sonra da atak oynayan sarı-kırmızılılar karşısında 10.dakikada’dan sonra dengeyi kuran Yeşil-Beyazlı temsilcimiz, 15.dakika’da Endri Çekici ile muhteşem bir gole imza attı.

Golden sonra şoka giren Galatasaray karşısında üst üste iki net pozisyona giren Konyaspor, Muhammed’in ısrarla şut atmaması sonucu kaybedilen pozisyonun devamında Amir’in sert şutunda direğe takıldı, 2 dakika sonrası Endri ile tekrar direği geçemedi. Direkler dışında Muslera iki net golü kurtardı. Adeta su molası ev sahibi takımın imdadına yetişti.

Moladan sonra oyunun kontrolünü eline alan Galatasaray, liderin üstüne üstüne gelmeye başladı. İlk 30 dakikanın Konyaspor’daki iyilerinden olan Endri’nin de sakatlanması Konyaspor için şanssızlıktı.  44.dakika’da Ahmet Oğuz’un ortasında Soner vurdu,  Muslera kurtardı. İlk yarı ilk 10 dakikası hariç Arabam.com Konyaspor, kendi oyunundan ödün vermedi ve lidere yakışır bir oyun oynadı.

Her iki takımda İkinci yarı değişiklik yapmadan başladı. Tempolu geçen ilk yarıya göre daha temkinli bir çeyrek geçildi. Pas hatalarının yoğun olduğu dakikalar sonrası ilk hamle ev sahibi takım teknik direktörü Okan Buruk’tan geldi. Gomis ve Mertens yerlerini İcardi ve Yusuf Demir’e bıraktı. Karşı hamle İlhan hocadan geldi. Etkisiz Paz’ın yerine Pavicic girdi. 71.dakika’da Sergio Oliveria uzaktan şutunda Sehiç güçlükle kornere çelerek 2.gole izin vermedi. 81’e kadar beraberliğe razı bir görüntü ile zevksiz bölümler oyuncu değişiklikleri ile geçildi. 81’de Dubois’in ortasında İcardi’den önce topa hamle yapmak isteyen Calvo’nun ters vuruşu Sehiç’i avladı ve Galatasaray’ı öne geçirdi.

Son dakikalardaki gerginlikte ikinci sarı karttan atılan Sehiç’in yerine Adil kaleye geçti. Uzatma dakikalarında başka gol olmayınca, lig’de ilk yenilgisini alan A.Konyaspor liderliği kaybederken, Galatasaray maç fazlalığı ile yeni lider oldu. 

Yazarın Diğer Yazıları