Hüseyin Rahmi Gündüz

Sivas'ta donduk

Hüseyin Rahmi Gündüz

Lig’de zor günler geçiren Tümosan Konyaspor, Corendon Alanyaspor karşısında aldığı mağlubiyet sonrası mutlak puan planıyla gittiği EYS Yapı Sivasspor deplasmanında adeta dondu kaldı. Soğuk havası ile meşhur Sivas’ta bu kez bahar havasında oynanan maçta, bizi Rey Manaj ile teknik heyetimizin tercihleri ve oyun anlayışı dondurdu.

Kazanmamız gereken maçlarda bile savunma ağırlıklı oyunu tercih eden ve rakip takımın yapacağı hataları değerlendirerek gol atmayı planlayan Tümosan Konyaspor, oyunu kendi sahasında kabul eden EYS Yapı Sivasspor karşısında da aynı anlayış ile mücadele edince neredeyse pozisyonsuz bir karşılaşma ortaya çıktı. Yayıncı kuruluş özete koyacak pozisyon bulmakta zorlandı.

Tümosan Konyaspor,  uzun süre sonra yüzde 65-70’lerde topa sahip olma oranı yakaladığı maçta rakip kaleye gitmekte zorlandı. Yani Sivasspor’un izin verdiği ölçüde topa sahip olduğumuz anlamına geliyor. Beraberliğe kilitlenen maçta, galibiyeti düşünmeyen Tümosan Konyaspor, rakibine verdiği tek pozisyonda golü kalesinde gördü. Uzaktan atılan şutlarda zafiyetimizi öğrenen rakipler ceza alanı dışından şutlar atarak gol bulmaya başladı. Ev sahibi ekipte golü atma yüzdesi en yüksek oyuncu olan Rey Manaj’a şut fırsatı tanırsanız, adeta iğne deliğinden geçirdiği topla sizi Konya’ya puansız gönderir.

Oyunu okumakta zorlanan bir teknik ekiple son maçlarda yine de iyi puan toplamışken, çok rahat maç oynayan adeta sahada gezen Corendon Alanyaspor ve EYS Yapı Sivasspor karşılaşmalarında SIFIR puan çekmek, saç baş yoldurdu. Her iki takımın attığı goller kaleye uzaktan atılan gollerle geldi. Ateş hattında tam uzaklaşacağız derken, kritik 4 haftada kalp atışları hızlandı.

Atakaş Hatayspor’un ve alt sıralardaki takımların puan kazanamaması avantaj gibi gözükse de zorlu fikstürde Samsunspor ve Kayserispor galibiyetleri ( kazanacağımızı düşünerek) yine de yeterli olsun duaların yapmaktan başka çaremiz kalmadı. Fenerbahçe ve Galatasaray karşılaşmalarından alınacak puanlar ise ekstra olur. Tabii bu karşılaşmalardan puan almak için oyuncularımız motive olacaktır.

Galibiyeti unutan Tümosan Konyaspor’umuzun, ilk maçta tarihi bir hezimet yaşadığımız Fenerbahçe karşısında karakterli bir oyun, canla başla bir mücadele ile puan arayışında olmasını beklemek her Konyasporlu taraftarın ortak dileği olacaktır. Yoksa sonraki 3 hafta hayli stresli geçecek.  

 

Yazarın Diğer Yazıları