İrfan Kılıçarslan

Siyasi HırsGara siyaseti-1

İrfan Kılıçarslan

CHP Başkanı ve ekibi bu millete Türkiye Cumhuriyeti destekçilerine sırtını dayamayan yapıları, örgütleri çok seviyor.

Sevmenin nedeni birkaç açıdan ele alınabilir. Siyasi iktidar hırsı, gelecek kaygısı, HDP’yi şemsiyesinin altına alması, HDP’den bazı beklentileri var. HDP desen terörle şiddetle arasına bir türlü mesafe koyamadı. Hep içli dışlı. O da terörden nemalanıyor. Beklentileri var. Terörü, şiddeti bu bölgelerde yoğunlaştıran (Devletlerin) kesimlerinden beklentileri var. Bu bölgenin kaynaklarından nemalanıyorlar. Ayrıca bölge hakimiyetleri bölgenin stratejik konumları işlerin cabası.

Burada hiçbir güç, hiçbir siyasetçi hiçbir grup dürüst davranmıyorlar. Amerika’nın da üstünde olan derin devlet Amerika dahil niye elini Irak’tan-Suriye’den, bu bölgelerden elini çekmiyor, çekip gitmiyor? Kuzey Irak ve Suriye’nin kuzeyine devamlı silah yığıyor. Terör gruplarını besliyor. Düşünenler için çok şeyler ifade ettiği halde bu bölgedeki hiçbir yapı ve kaypak davranmaktan kendini alamıyor. Onun için burada şunu, net olarak söyleyebiliriz. Ne Amerika teröristten vazgeçer, ne HDP PKK’dan, ne HDP CHP’den birlikte olmaktan vazgeçer. Ne de CHP, HDP’nin çekilmez tavırlarına göz yummaktan vazgeçer. Söylem ve buluşma noktaları ortak.

Bunların hepsi birbirlerine muhtaçtırlar. Biri olmadan diğerinin hayatiyeti sona erer. Bunlar bir zincirin halkaları gibi halkanın birisi koparsa diğerlerinin işlevleri sona erer, açıkta kalır. Foyaları meydana çıkar. Buradaki şu iz düşümünü belirtmek lazım. Şu günlerde (parti kapatma) söylemleri çoğaldı ya! Yaptığı densizlikler yüzünden çoktan kapatılmayı hakeden HDP’nin kapatılmasına en çok CHP yönetimi sevinecektir haberiniz ola. Büyük beklentileri var, büyük bir oy getirisinin HDP’nin kapatılmasıyla bölgenin oy yığınlarının CHP’ye akacağı cehaleti saplantısı var.

Siyasi partiler gücünü nerden alır? Halktan. Halk niye bir partiye taraf olur? Destek verir? Güvenir, ümit eder, Cumhuriyet Halk Partisi ve ekibi: Halkın gerçeklerinden uzak, bu halkın iradesine güvenmiyor. Söylemleri ile, icraatları ile Türk halkının desteğini, güvenini, boşa çıkardı. Girdiği her seçimde bunu tescilledi zaten.

Şayet büyükşehirlerdeki CHP ve ittifakların belediye başkan adayları dönemlerinde başarısızlıklar yaparlar ise işte! O zaman görün, siz CHP’nin halini.

Türk halkının iradesinden, seçimlerdeki tavrından CHP ürkmüş vaziyette. Ürken, panikleyen bir insan hali ne ise CHP’nin hali o. İttifak kurduğu partilere ve yönetimlere şöyle bir bakmanız yeterli. Bir alaka kuramazsınız.

Bir taraftan HDP ittifakı, terör gruplarına varıncaya kadar, yurt dışı lobiler ve dayanışmaları bizde sizinleyiz mesajları.

Diğer tarafta İyi Parti ittifakı, Türk Milliyetçiliği ve HDP alay vari dayanışması. Ama ne sen beni gördün, ne ben gördüm seni. Hesabı siyasi hesap oyunları.

Aynı zamanda iktidarı içten vurma hesapları, topuktan kavrama hamleleri. Şu veya bu sebeple iktidarla ayrı düşmüşlerle sarmaş-dolaş medya pozları. Halbuki o şahısları ve sizlerin söylemlerimizi, bu halk daha unutmadı. Tavırlarınızı da biliyor. İttifak kursanız bir araya gelseniz de sonuçlarını bu millet kestiriyor. Önceki seçimlerde; Bu millet sizleri (birbirlerine benzemeleri) denedi. Çözüm süreçlerinde, anayasa yapım süreçlerinde tekrar tekrar sınadı. Ama sizler siyasi ders çıkartamıyorsanız, kabahati bu millette bulmayın. İktidar hırsları yine boşa.

CHP siyasi gelecek kaygıları ve aşırı hırs yüzünden hem bu milletin başına hem de devletin başına talihsiz sorunlar, talihsiz söylemler geliştirmeye başladılar. Durdukları zemini de kaybettiler. Türkiye düşmanı ne kadar siyasi kimlikli, küresel yapılı kim varsa onun peşine düşmeye başladılar.

Gara Harekatı (Pençe 2 Harekatı) başarılı bir operasyondur. Milli Savunma Bakanı’nın ifadeleri de bu. Hem Milli Savunma, hem de İçişleri Bakanı başında-nihayetine kadar bilgilendirdiler. Herşey şeffaf. Saklanan, gizlenen birşeyler yok. Önceki hükümetlerin yaptığı hataları bu iktidar yapmıyor.

Ama önceki yıllarda boş dağlar bombalanıyor, PKK güçlendiriliyor. Ülkemiz ve milletimiz; Dış baskılarla, hem de terörist baskılarla cendereye sokuluyor, adeta kaoslarıyla bu milleti terbiye etmeye kalkıyorlardı. İstedikleri gibi bu devlet yöneticilerini ve iktidar yetkililerinin üzerinde boza pişiriyorlardı.  Ama şimdi Türkiye’ye rol biçilmez, ellerinde tutamaz oldular. Yerli, devlet aleyhtarlarını bir araya getirip topluca saldırı devrini başlattılar. Çakallar zehir kusuyor. 

(DEVAMI HAFTAYA)

Yazarın Diğer Yazıları