Kerim Küçüksarı

Bir Meleğin Kanatlarına Dokunmak: Sinem'in Umut Dolu Yolculuğu!

Kerim Küçüksarı

Kader, Sinem Merve Tezcan'a henüz üç aylıkken acımasız bir darbe vurmuş. Yaşadığı trajik kaza sonucunda kollarını, saçlarını ve birçok uzvunu kaybetmiş. Ancak Sinem'in hikâyesi sadece bu acı kaza ile sınırlı değil. Hayat dolu asıl hikâye, bu kazadan sonra yaşananlar ve Sinem'in her şeye rağmen ayakta kalma mücadelesi ile başlıyor.

Sinem, sayısız ameliyatın ve tıbbi müdahalenin ardından bugün okuluna gidemiyor. Arkadaşları gibi sınıf sıralarında oturup ders dinleyemiyor. Ancak bu olumsuzluklar onu yıldırmamış, aksine hayallerine ve azmine daha da sıkı sarılmış. 

Sinem’in eğitimi için evine giden ve Sinem ile ilgilenen Görsel Sanatlar ve Teknoloji Tasarım Öğretmeni Ferhunde Harman bir süre sonra Sinem’in resime olan ilgisini keşfetmiş. Sinem'in resme olan merakını fark eden Ferhunde Öğretmen, onunla birlikte resim yapmaya başlamış. Fedakâr Öğretmeni Ferhunde Hanım’ın yönlendirmesi ile Sinem, kolları olmadan, ayaklarıyla birbirinden güzel resimler çizmeye ve hayallerini tuvale aktarmaya başlamış.

Bugün Ereğli Aile Sanat ve Eğitim Merkezi'nde (ASEM) açılan ilk resim sergisinde, Sinem'in kalbi kadar güzel eserleri sergilendi. Biz de sergiyi gezdik ve tablolarını izlemekten büyük keyif aldık. Ereğli Kaymakamı Oğuz Cem Murat, Emniyet Müdürü, siyasi partilerin ilçe başkanları ve Ereğlili işadamları da Sinem’e destek olmak ve sergiyi gezmek için oradaydı. Ereğli'nin yüce gönüllü insanları, Sinem'in tablolarını alabilmek için de adeta bir biri ile yarıştı. Sinem de hayallerini resmettiği tablolarının başında, sanatseverlerle mutlulukla fotoğraf çektirdi. Onun hayat dolu pozitif bakışı, yaşama karşı dimdik duruşu hepimizi derinden etkiledi.

Bu hikâyenin başka bir kahramanı ise Yasin Kirazlı. Sosyal medyada Meleklerin Abisi olarak bilinen Yasin Kirazlı, Sinem'in ilk kez peruk saçlarına kavuşmasını sağlamış. Sinem, yıllar sonra aynada saçlarına bakmanın sevincini yaşamış. Yasin Kirazlı Sinem'in mutluluğunu görünce tuval karşısında elleri ile resim yapabilmesi için, protez de olsa kollarına da kavuşmasını amaçlamış. Bu maksatla Sinem gibi bir meleğin kanatlarına dokunmak için bir de kampanya başlatmış. Sizler de kampanyaya katılmak ve Sinem'e destek olmak isterseniz, MELEKLERİN ABİSİ İNSANİ YARDIM DERNEĞİ’nin TR42 0001 0008 4097 7178 3750 04 nolu iban hesabına "Sinem Protez" açıklaması ile bağış yapabilirsiniz. Bu satırları okuduğunuzda Sinem, Ferhunde Öğretmeni ile birlikte umut dolu bir yolculuktan sonra protez kollarına kavuşmak için  İzmir’de olacak. İlerleyen günlerde hayırseverlerin yardımı ile yine Sinem’e yüz nakli yapılacak.

Eğitimci Ferhunde Harman'ın Sinem'in hayatına dokunması, onun içindeki sanatı keşfetmesi ve desteklemesi, Sinem'e umut dolu bir gelecek sunmuş. Yasin Kirazlı'nın ise O’na yeniden saçlarına dokunma ve protezlerine kavuşma umudu vermesi, bu hikâyeyi daha da anlamlı kılıyor. Sinem'in umut dolu yolculuğu, bizlere insanlığın gücünü ve sevginin iyileştirici etkisini bir kez daha gösterdi.

Ferhunde Öğretmen ve Yasin Kirazlı'nın fedakarlıkları, Sinem'in hayata tutunmasını sağlamış. Bu iki güzel insanı yürekten kutluyorum. Sinem'in yolculuğu, hepimize ilham veriyor ve bizlere insanlığın en güzel yönlerini hatırlatıyor. Bu yazıyı okuyan herkesi, Sinem'e ve onun gibi hayata tutunmaya çalışan tüm çocuklarımıza destek olmaya davet ediyorum. Birlikte, onların kanatlarına dokunabilir ve onları hayallerine uçurabiliriz. 

Yazarın Diğer Yazıları