Kerim Küçüksarı

Ereğli Hizmetin İyisini Hak Ediyor!

Kerim Küçüksarı

Ereğli, jeopolitik konumu ve sahip olduğu değerler ile Anadolu’nun “nazar boncuğu” gibi bir merkez. Bu anlamda hizmetlerin en iyisini hak ediyor. Şehre sahip çıkan yönetici, eşraf ve bürokrat sayısı arttıkça, şehrimiz daha fazla canlanacak, zümrüt gibi parlamaya ve çevresinde her zamankinden daha fazla dikkat çekmeye devam edecek.

Ereğli Devlet Hastanesi Anjiyo Ünitesi yaklaşık 17 Milyon Liralık yatırımla Şubatın sonunda açılıyor!

Daha önceki yazılarımda da ifade etmiştim, Ereğli Devlet Hastanesinde özellikli branşların imkânlarının yetersiz olması nedeni ile yılda ortalama 11 bin hasta başka hastanelere sevk ediliyor. Bu sevklerin neredeyse yüzde 80’i kardiyoloji kaynaklı hastalar diye.
Bu hastalar en kıymetli zamanlarını ambulansta yeterli teçhizat olmadan yolda geçiriyordu. 

Kimilerinin son yolculuğu oldu, bir ümitle çıktığı yoldan acı haberi geldi.

Kimilerinde hasar bıraktı,

Kimileri ise tedavi oldu, hayata yeniden tutundu. 

Bu konu ile ilgili birinci yazımı hazırlarken bazı yetkililerle konuşmuştum. Konuştuğumuz yetkililer “Ereğli il olmadan anjiyo ünitesi gelmez” demişlerdi. Ben de “insanın olduğu, ihtiyaç olan her yere devletimiz hizmet götürür” diyerek ve istenmesi halinde bu servisin en kısa zamanda açılacağına inanarak başladık yazmaya. Sonra ikinci yazıyı “Nüfusu 160 Bine Yaklaşan Ereğli’nin Devlet Hastanesinde Anjiyo Ünitesi Yok!” başlığı ile kaleme aldım.

Milletine hizmeti, Hakk’ın rızasını kazanmak için her şeyin üzerinde gören vatansever kahramanlarda bu konuda dertli olmalı ki cihazların alındığı haberi geldi.

Devlet Hastanesi içerisinde yer belirleme işlemleri yapıldı, cihazın kurulumu için Almanya’dan 9 Şubatta gelen iki mühendis çalışmalarına devam ediyor.

Cihaz kurulumu bittiğinde cihazın test süreci başlayacak, bu işlem de yaklaşık bir hafta sürecek. Anjiyo Cihazımız Şubat ayının sonuna hazır olacak.

Halkımız bir konuyu iyi bilmelidir. Ereğli Devlet Hastanesi 251 yataklı, B statüsünde bir hastanedir. Özellikli branşların gelmesi için 400 yataklı ve A2 statüsünde olması gerekiyor. Hastane arsası hastanenin genişlemesine yeter durumda. Geriye yatırım kararını aldıracak, şehre sahip çıkacak insanlar kalıyor! 

Netice olarak Ereğli’nin il haberi açıklanmadan anjiyo ünitesi geldi, kurumlarımız yarın il olacakmış gibi yapılanmalarına başladı! Kim bilir yakın gelecekte hayırlı bir haber duyarız.

Ereğli’nin Vekili Var Mı, Yok Mu Bu Aşamada Göreceğiz!?

Anjiyo Cihazı kurulacak kurulmasına ama bu cihazı kullanacak Kalp Damar Cerrahı olmadan cihazın çalışması mümkün değil. Cumhur İttifakının kıymetli vekillerinden ve hemşerimiz olan Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca’dan bu konuya hassasiyetle eğilmelerini ve ay sonuna kadar iki kardiyoloji doktorunu Ereğli’mizde görevlendirmelerini, çevre ilçelerle birlikte 350 bine yakın insanımız bekliyor. 

Ayrıca sağlık sisteminde yerinde çözüm memnuniyeti artırır. Ereğli’de Kulak Burun Boğaz ve Cildiye Doktoru açığı da var. Ele alınmışken bu eksikliklerin tamamını ele alıp çözmeniz bekleniyor.

Ereğli halkının sağlık hizmetlerinden yeterince faydalanmasında, geldiği günden bu yana özverili çalışmaları ile dikkat çeken ve bu şehir için dertlenen Kaymakamımız Oğuz Cem Murat ve yatırımların hızlandırılmasında büyük katkıları olan İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç Hocam ayrıca teşekkürü hak ediyor.

İlçe Başkanları ve Belediye Başkan Adayları!

Siyasal iletişimin üç önemli sacayağı vardır. Birincisi lider, ikincisi kadroları, üçüncüsü de vaatleridir. Adaylar belirlendi, Ereğli’ye hizmet etmek, şehri değiştirmek, yatırım çekmek, şehrimize gelen doktoru, hemşireyi, öğrenciyi bu şehirde tutmak istiyorsanız belediye meclisine seçeceğiniz insanları iyi seçmelisiniz. Bu sefer şeytanın bacağını kırın da görelim, şaibeli işlere karışmamış, garibanı gözetmiş, fakirin sofrasında olmuş, öncelikle Hakk’ın rızasını gözetmiş, sevilen, sayılan, yüksek ahlaklı insanları tercih edin. Tercih edin ki şehrimizde bir değişim ve dönüşüm yaşayalım. Çıkar grupları zaten etrafta…

Bir Devletin Beka Meselesi Terör Olamaz!

Bir devletin beka meselesi başta aile kurumu olmak üzere eğitim sistemidir, adalet sistemidir, milli manevi değerlere sahip gençliğidir, ürettiği teknolojidir, tarımıdır, hayvancılığıdır, milletinin refahıdır. Bunlar yoksa bir devletin beka meselesi vardır! Bir devlet savaş halindeki Ukrayna’dan buğday, mısır alıyorsa o devletin beka meselesi vardır. Sanayisi, teknolojisi yoksa eğitimi, adalet sistemi sorunlu ise bir devletin beka meselesi vardır. Daha çoğaltmak mümkündür. Bunların hepsi sağlanıyorsa beka meselesi diye bir sorun da yoktur.
Bir şehrin bekası ise sanayisidir, eğitimli gençliğini şehirde tutabilmesidir. Bir şehrin sanayisi gelişmemişse, nitelikli insan kaynağını şehirde tutamıyorsa, bir şehirde tarım ve hayvancılığa dayalı sanayi kurulup, üretilen ürünler mamul ve yarı mamul haline getirilip yurtdışına satılamıyorsa, şehircilik kültürü geliştirilmiyorsa bu şehrin beka meselesi vardır. Şehrin eşrafı ve özellikle gazetecileri şapkasını önüne koyup düşünsün nerede yanlış yapıyoruz diye?  

Yazarın Diğer Yazıları