Latife ÖGE AKIN

Bu kafayı nereden aldınız?

Latife ÖGE AKIN

Seçimde 2. tura son 5 gün kaldı, piyasalar allak bullak. Çoğu üretim yavaşlatıldı. Hoş bunun mantığını da halen anlayabilmiş değilim. Vatan yine bizim vatanımız. Seçimi kim alırsa alsın, gelecek ve gidecek. Kalıcı olan biziz, kalıcı olan Türkiye Cumhuriyeti.

Kimle konuşursam konuşayım hep aynı cümle, kim kazanacaksa kazansın, ne olacaksa olsun ama bir an önce olsun, normale dönelim. Pandemiden daha çok yordu bu seçim süreci.

İnsanlar bıktı. Zaten kafası karışık olan millet iyice kantarın topuzunu kaçırmaya başladı.

Ak Partiyi savunan neyi, ne için savunduğunu bilmiyor. CHP’yi savunan neyi, ne için savunduğunu bilmiyor. Bir taraf AKP iktidara gelirse laiklik ve demokrasi elden gidecek zannediyor. Diğer taraf CHP İktidara gelirse din iman elden gidecek zannediyor.

Allah aşkına CHP seçmeni dışarı bir baksın laiklik ve demokrasi var mı?

Allah aşkına AKP seçmeni dışarı bir baksın din-iman kalmış mı?

Laiklik dediğin din ve devlet işlerinin ayrılması demek iken adam gösteriş için namaz kılarak, dini paylaşım yaparak, bol cevizli cuma mesajları göndererek makam devşirmeye çalışıyor.

Demokrasiyi savunuyor, halkın oy verip başımıza getirdiği liderin nezdinde ona oy vereni vatan haini olmakla suçluyor.

Demokratik olduklarını iddia eden iktidar partimizin üyeleri kendine oy vermeyeni vatan haini olmakla suçluyor. Bu nasıl demokrasi anlayışı.

Senin teröristin, benim teröristimi döver. HDP mi daha kirli HÜDA-PAR mı daha temiz. BU KAFALARI NEREDEN ALDINIZ?

Sokaklara bakın, genç kızların haline, delikanlıların aymazlığına, kılık kıyafetlere bakın. Laiklik ve demokrasinin getirdiği özgürlüğü nerelere çekmişler bir bakın. Sosyal medyada şaşırdığımız fuhuş yuvaları sokaklara taşmış. Gençler şuurunu kaybetmiş. Ben özgürüm, burası laik bir ülke diye diye olayı nerelere getirdiler. Hallerine bakınca hiçbir yerlerinden din, iman, ahlak akmıyor. Eğitim ne hale gelmiş. El birliği ile, Z kuşağı diye fişleye fişleye gençleri ne hale getirmişiz. Siz sokakta din iman görüyor musunuz? Camilere bakın, cemaat ne kadar? YENİ kimliklerimize bakın din hanesi nerede, uyruğu ibaresi var mı? Televizyonlara bakın din iman kalmış mı? Kimin eli kimin cebinde belli değil. Din iman yaşlı teyzemin tesbihinde kaldı. Din iman, ağzı dualı sakalını parti için değil de Resul’ün sünneti diye bırakan dedenin yüzünde kaldı. Din iman bi yere gitmiş değil, merak etmeyin. O olması gereken yerde duruyor. Peygamberimiz Allah’ü Teala’ya kavuştuğunda gitmemiş din elden, şimdi mi gidecek. Allah bu dini kıyamete kadar kendisi koruyacağını vaat etmiş. Siz neyin kafasındasınız.

Bakıyorum CHP’li tanıdıklarıma, e biliyorum, bu insanlar vatanını milletini seven insanlar. Vergisini veren, iyisiyle kötüsüyle bu ülkeyi bağrına basmış, kendini her ne olursa olsun terk etmemek adına bu ülkenin bağrına bırakmış insanlar. Bir yandan bakıyorsunuz, Rahmetli Necmettin Erbakan hocanın partisine gönül vermiş, sol partilerin zulüm yaptığı dönemin izlerini beyninden silemediği için halen Saadet partisine oy veren insanlar. Çünkü biliyor, çünkü o zamanlar sol cenahın yaptığı haksızlıkları, oğlunun askeriyedeki yemin törenine başındaki başörtüsü yüzünden giremeyen anneleri unutamıyor. Yahu bu insanları nasıl olurda vatan haini olmakla suçlarsınız. Diğer yandan AK Parti döneminde uygulanan yanlış politikalar yüzünden içimize iyice yerleşen FETÖ terör örgütünü, 15 Temmuz’da şehit edilen askerlerimizi unutamadığı için AK Parti’ye oy vermeyen insanı nasıl olurda vatan hainliği ile suçlarsınız. Yanlış ekonomi politikaları yüzünden iş yeri batan esnafın Ak Parti’ye oy vermemesini nasıl olurda vatan hainliği olarak değerlendirirsiniz. Bir çok tanıdığım ve sevdiğim insan var AK Partili. O kadar eminim ki bu vatana olan sevgilerinden. İçimize karışıp bedavadan vatan sahibi olanlardan rahatsızlıklarını biliyorum. Ekonomik olarak zorda olduklarını, eğitim sisteminden rahatsız olduklarını, adalete güvenmediklerini. Ama savunduğu değerlere en yakın görüşü desteklediklerini. E nasıl olurda bu insanlara kalkıp da vatan haini diyebilirim. Demokrasiyi savunan biri oy çokluğu ile gelen birine düşmanca propaganda yapamaz, oy çokluğu olanda oy oranı düşük olanı vatan hainliği ile suçlayamaz, eğer suçluyorsa demokrasiyi savunmuyor demektir. Sen doğru bildiğini inandığını dilin döndüğünce ve nezaketle anlatırsın, inanan inanır seni destekler. Ama inanmayana saygı duymak zorundasın. İnanmayanı vatan hainliği ile suçlayamazsın. 

Sırf iktidar partisi yaptı diye doğru olanı eleştirmek, bunun üzerinden prim yapmaya çalışmak, adalet mi?

Sırf muhalefetin vaadi diye milletin çıkarını düşünmeden karşı çıkmak adalet mi?

Vatandaş kime güvenecek?

Vekil adaylarına bakıyorum, seçim bürolarında vatandaşı dinlerken bomboş bakıyorlar. AKP CHP diye ayırmıyorum bakın. Özellikle altını çizerek söylüyorum ki, partileri savunmak, vaatlerini aktarmak, ülkeyi yönetmek için aday olup halkın içine karışan siyasiler BOMMBOŞŞ BAKIYORLAR… Kendisine derdini anlatmaya çalışan vatandaşın yalandan sırtını sıvazlarken, gözlerinde tek bir mana yok. O kadar konudan uzak ki, onun derdi orada, o vatandaşa seni dinledim imajı çizmek. Koltuğu bir kapsa, nereden geldiğini unutacak. Vatandaş artık kendi içinden çıkarıp, kendini temsil etsin diye meclise gönderdiği vatandaşın kendisini unutmamasını istiyor.  

Mesel sadece şu; fikir…!!! Fikir ayrılığı kavramını kaybettik, düşmanlığa döktük. Bi kendimize gelelim. Nefretle çıkılan bu yolda, oluşan düşmanlığın, girilen günahın, vebalin altından kalkamayız. Tekrar tekrar söylüyorum. Seçimden bir gün sonra Saadet partili esnaf, CHP’li esnaf komşunun çayını içmeye gitmeyecek mi? Deva Partisi’ni savunan teyze, Ak Partili yeğenini sevmeyecek mi? Fikirler var sadece. Bu partilerinde, siyasilerinde hepsinin karnelerinde farklı farklı yerlerde kırıklar var, bunları görelim. Birbirimize düşman olmak bize bir şey kazandırmayacak. Bu ülke hepimizin, biz birbirimize düşersek bunu hak bayram bilip fırsata çevirecek şerefsiz, kansız dolu memlekette.

Yazımı bitirmeden şunu söyleme gereği hasıl oldu. Bütün bu saydığım birlik beraberlik söylemleri asla ve asla şahsım adına HDP  ve HÜDA-PAR’I kapsamıyor. Bu iki partiyi ben kafamdaki demokrasi açıklamasına dahil edemiyorum. TERÖRÜN SİYASİ AYAĞI OLARAK LÜGATIMDA YERLERİ DEĞİŞMEZ.

Velhasıl kelam; adaletle, vicdanla ve en önemlisi sevgiyle kalınız efendim.

Yazarın Diğer Yazıları