Latife ÖGE AKIN

Yeniden Refah'ın ayak sesleri

Latife ÖGE AKIN

 

Türk siyaset tarihinden bir Necmettin Erbakan geçti. 54. hükümet dönemi sağcısı solcusu herkes için büyük bir dönüm noktası olmuştu.

Rahmetli Erbakan hiç bir şeye zam yapmadan, ek vergi koymadan Bağkur emeklisine yüzde 221’e varan, dönem sonuna kadar diğer sosyal güvence mensubu emeklilere verdikleri ile birlikte toplamda yüzde 300’e varan zam yapmıştı. 

Yine aynı 54. hükümetin atılımlarından biri de  Cumhuriyet tarihinin unutulmazları arasında yer alan asgari ücrete yüzde 102 oranında yapılan zamdı. 

Üstelik asıl başarı, yapılan zamlar karşısında alım gücünün de ters orantılı biçimde düşmemesiydi. Ya da Türk lirasının döviz karşılığında erimemesiydi.

O zamanlar Erbakan hocanın gölgesinde kan toplayan, palazlanan çoğu kişi, şu an var olan hükümetin bünyesinde çeşitli makamlarda bulunuyor.

Peki dersini Erbakan Hoca’dan  almış, tabiri caizse devlet yönetmek, ekonomi yönetmek stajını Erbakan Hoca gibi bir siyasi dehâdan almış kişiler olarak, bugün bir çoğu hali hazırda görevde olanlar, nasıl durumun bu kadar kötüye gitmesine sebep oldu bilinmez. 

Ve kötüye giden bu durum, her geçen gün artan ekonomik kriz, önüne geçilemeyen enflasyon oranları vatandaşın, özellikle sağcı olarak tanımlanan kesimin, görüşüne en yakın gördüğü Yeniden Refah Partisi’nin hissedilir biçimde güçlenmesine sebep oldu. 

Önümüzde yerel seçimler var. Ancak bu seçimler bir sonraki büyük seçim için bir nevi şekillendirici, belirleyici anket niteliğinde olacak gibi görünüyor. 

Yeniden Refah Partisi genel başkanı rahmetli Necmettin Erbakan hocanın oğlu Fatih Erbakan’ın genel seçimlerde, birleşme için öne sürdüğü, kabul edilip hayata geçirileceği vaat edilen hiç bir şartın hayata geçirilmemesi de belirleyici olarak şurada dura dursun. 

Yerel seçimde İstanbul’dan aday çıkarmaması karşılığında Ak Parti’nin belediye Meclis üyeliği teklifini reddeden Erbakan’ın İstanbul’da 2 Anadolu Yakası, 2 Avrupa Yakası tarafında olmak kaydıyla toplam 4 ilçe talep ettiği, ancak bu konuda da uzlaşma sağlanamadığı duyuruldu. 

Buradan anladığımız istikrarlı bir şekilde yoluna devam eden Yeniden Refah’ın artık geri adım atmadan, davayı sahiplenip, bundan sonraki genel seçimler için daha derin ve sağlam adımlarla ilerlediği. 

Sindire sindire, ağır ağır, kararlı bir şekilde ve özellikle belirtmek gerekirse gümbür gümbür geldiğini öngördüğümüz Yeniden Refah partisi rahmetli Necmettin Erbakan hocanın yüz akı olma yolunda gibi görünüyor. Ne diyelim, selametle…

Yazarın Diğer Yazıları