• Haberler
  • Güncel
  • YUSUF TEKİN İSTİFA MI ETTİ? Ortalığı karıştıran iddia! Yusuf Tekin istifa edecek mi?

YUSUF TEKİN İSTİFA MI ETTİ? Ortalığı karıştıran iddia! Yusuf Tekin istifa edecek mi?

Yusuf Tekin istifa mı etti? sorusu öğrenciler ve velileri tarafından araştırılıyor. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin hakkında ortalığa atılan bu iddia dikkatleri çekti. Daha önce de hakkında böyle bir iddia ortaya çıkan ve sosyal medya hesabı X üzerinde manipülasyon yapıldığı tespit edilen Bakan Tekin'in yeniden istifa ettiği ileri sürüldü. Peki, Yusuf Tekin istifa edecek mi?

Yusuf Tekin istifa mı etti? Yusuf Tekin istifa edecek mi? Milli Eğitim Bakanı (MEB) Yusuf Tekin hakkında dikkatleri çeken iddia ortaya atıldı. Kısa sürede sosyal medya platformu X (eski adıyla Twitter) ve haber sitelerinde gündem olan iddia yayıldı. Müfredat değişikliği kararının ardından böyle bir iddianın gündeme gelmesi bazı kişiler tarafından ciddiye alındı. Konu arama motorlarında sürekli araştırılıyor.

YUSUF TEKİN İSTİFA MI ETTİ?

Yusuf Tekin istifa etmedi. Böyle bir iddia doğru değil. Konuya ilişkin Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in ne resmi X hesabı ne de Milli Eğitim Bakanlığı’nın resmi hesaplarından bir açıklama yapılmadı. Dolayısıyla daha önce olduğu gibi konunun bir manipülasyondan ibaret olduğu ortaya çıktı. Bakan Tekin görevine kaldığı yerden devam edecek.

YUSUF TEKİN İSTİFA MI ETTİ? Ortalığı karıştıran iddia! Yusuf Tekin istifa edecek mi?

YUSUF TEKİN İSTİFA EDECEK Mİ?

Bu gelişmelerin yanı sıra bir de Bakan Tekin istifa edecek mi söylentileri gündeme geldi. Bakan Tekin geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada 2017 yılından bu yana ilkokul, orta okul ve lisede köklü bir müfredat değişikliği gerçekleştirileceğini bildirdi. Bu kapsamda bazı öğrencilerin lisans seviyesinde eğitim aldığını ve bunun doğru olmadığını belirten Tekin, öğrencilerin üzerindeki fazla ders yükünün alınacağını duyurdu.

YUSUF TEKİN KİMDİR?

Yusuf Tekin, 1970 yılında Erzurum'un Tortum ilçesinde doğdu. İlk ve orta öğrenimini Rize'de tamamlayan Tekin, 1994'te Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nü bitirdi.

1997'de aynı fakültede siyaset ve sosyal bilimler alanında yüksek lisans, 2002'de ise doktorasını tamamlayan Tekin, uzun süre akademide çalıştı. 2004-2007 yılları arasında Cumhuriyet Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nde yardımcı doçent, 2007-2011 yılları arasında Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nde doçent olarak görev yaptı.

2011-2018 yılları arasında Gençlik ve Spor Bakanlığı Bakan Yardımcılığı görevini yürüten Tekin, 2018-2023 yılları arasında Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Rektörlüğü görevini üstlendi.

4 Haziran 2023 tarihinde 67. Dönem Hükümeti'nde Milli Eğitim Bakanı olarak atandı.

Yusuf Tekin evli ve üç çocuk babasıdır. İyi derecede İngilizce bilmektedir.

Yusuf Tekin'in başlıca eserleri şunlardır:

  • Şeriat, Meşruiyet ve Meşrutiyet - Yeni Osmanlılar'da Demokrasi Tartışmaları
  • Başkanlık sistemi ve kuvvetler ayrılığı tartışmaları
  • II. Abdülhamit'ten Cumhuriyet'e miras: bir ulus yaratma projesi
  • 1877'den günümüze Türkiye'de parlamento: 22. dönem TBMM'de parlamento ve parlamenter rol algısı

Bakmadan Geçme