Yüzen oteller Antalya limanında

Akdeniz'in vatanı Antalya , 'yüzen oteller' olarak bilinen lüks gemileri limanında misafir etmeye başladı.

Yüzen oteller Antalya limanında
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Turizm şehri Antalya'da, kruvaziyer turizmi de hız kazanacak. Antalya limanına, Mısır'dan ilk gemi geldi. Malta bayraklı "Mein Schiff 6" adlı gemi, İskenderiye Limanı'ndan hareket etti. "Mein Schiff 6"  2 bin 400 yolcusu ve 919 mürettebatı ile  Antalya Limanı'na demirledi.

Mein Schiff 6 isimli gemi, Yunanistan'a doğru Antalya'dan alacağı yaklaşık 2 bin 500 yolcuyla yola çıkacak.

 Mein Schiff 6 gemisiyle sezonu açtıklarından bahseden QTerminals Antalya Limanı Genel Müdürü Özgür Sert:

"Gemi Yunanistan, İstanbul, Ege limanlarını dolaştıktan sonra yeni yolcuları ile  tekrar Antalya Limanı'na dönecek" şeklinde konuştu.

Türkiye'nin turizm sektöründe ekonomik açıdan kruvaziyerin önemini vurgulayan ve bir kruvaziyer yolcusunun 5 normal turistle eşdeğer olduğundan bahseden Sert, "Geçen senede turizmde güzel günler geçirdik, hem döviz kazancı hem turist sayısı önceki yıla göre yaklaşık yüzde 50'lerin üstündeydi. Kruvaziyer yolcusu ülkeye bıraktığı döviz bakımından daha avantajlı" dedi.

Devlet destekleri ve limanların yeterli kapasiteye sahip olduğunu ifade eden Sert, Antalya Limanı'nın indi bindi yapılabilen ender limanlardan olduğunu ayrıca kurumların koordineli çalışması ile birlikte avantajlı konumda olduklarını söyledi.

- "Bu yıl 40 bin civarında yolcu, 30 da kruvaziyer gemisi bekliyoruz"

Sert, geçen yıl kruvaziyerle yaklaşık 30 bin yolcunun ağırlandığını ifade ederken  şunlarıda ekledi:

"Bu yıl 40 bin civarında yolcu, 30 da kruvaziyer gemisi bekliyoruz. Bazı gemilerin birden fazla gelişleri olacak. Umarım bu artış devam eder ve deniz turizminde de Antalya ön planda olur. Gelecek yıl daha iyi rakamları yakalarız. Antalya Limanı'na, dünyanın her yerinden gemi gelebiliyor. Gemi kabul kapasitemiz oldukça yeterli, toplamda 370 metre rıhtım uzunluğumuz var, 10 hatta 20 kat daha fazla gemiyi alabilecek kapasitemiz ve kabiliyetimiz var. Umarım bu kapasitemizi önümüzdeki yıllarda doldururuz."

Limanda iki kruvaziyer iskele, 1830 metrekare yolcu terminali ve 1000 metrekare bagaj alanı bulunduğunu söyleyen Sert, QTerminals Antalya Limanı'nın, Akdeniz'de iç ve dış turizm açısından önemli bir role sahip" dedi.

 

Bakmadan Geçme