ADAÇAL A.Ş.' den 1 milyon dolarlık ihale sözleşmesi

Bera Holding'e bağlı grup şirketlerinden Adaçal Endüstriyel Mineraller San. Tic. A.Ş., Eti Maden Kütahya İşletmesi'nin CaO ihtiyacı için çıkılan ihaleye girdi. Şirket gerekli şartları karşılayarak KDV hariç 29.400.000 TL değerindeki ihaleyi kazandı.

ADAÇAL A.Ş.' den 1 milyon dolarlık ihale sözleşmesi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Adaçal A.Ş., Türkiye’nin ilk ve tek ‘Çöktürülmüş Kalsiyum Karbonat’ (PCC) üreticisi olarak biliniyor.

Kağıt, boya, plastik, kimya, yapıştırıcı, sanayinde etkili bir hammadde olan PCC, katma değerli ürün vasfıyla Hindistan’dan Şili’ye, Almanya’dan G. Afrika’ya endüstrinin güçlü olduğu geniş bir coğrafyaya ihraç ediliyor.

Adaçal, üretim portföyündeki PCC,  CaO, Ca(OH)2 ürünlerinin  bütün minerolojik analizlerini yapabilecek güçlü bir laboratuvar, nitelikli insan kaynağı ve ekipmana sahiptir. 

Bera Holding’ten yapılan ve 12.02.2024 tarihinde Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) gönderilen açıklamada “Bağlı Ortaklığımız Adaçal Endüstriyel Mineraller Sanayi Ticaret A.Ş. ile Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü arasında sönmemiş toz kireç satımına ilişkin 29.400.000 TL+KDV tutarında sözleşme imzalanmıştır.” ifadelerine yer verildi.

Değişen üretim koşullarında endüstrinin; sönmüş-sönmemiş, farklı ebatlarda ve farklı kalite parametrelerinde kirece ihtiyacın sürekli olarak arttığı bilinmektedir.

Adaçal, 33’ü beyaz yakalı 160 personeliyle Türkiye’de faal olan tek PCC fabrikasının üretimini sürdürmenin yanı sıra gelişen ve değişen endüstrinin sürekli artan nitelikli ürün ihtiyacına cevap vererek gelişimini sürdürmekte ve bu talepler doğrultusunda mevcut 250 ton/gün olan üretim kapasitesini, 2019 yılında 400 ton/gün kapasite artırdı. 
 

Bakmadan Geçme