Ev almak da hayal oldu: Konya'da fiyatlar 3 milyonu gördü!

Enflasyonun artması birçok sektörde etkisini gösterirken, ev alma hayali kuranların işi iyice zorlaştı. Konya'da ev fiyatları 3 milyon TL'ye ulaştı.

Ekonomideki dalgalı süreç devam ederken, birçok sektörde ürünlerin fiyatları geçen yıllara oranla yüzde 60 civarında artış gösterdi. Türk Lirası'nın değer kaybı ev fiyatlarını da etkiledi. Konya'da 4-5 yıl önce 350 bin TL olan bir ev günümüzde 3 milyon TL'ye satılıyor. Ev fiyatları hakkında açıklamalarda bulunan Emlakçı Celalettin Kenanlar, “Bundan 4-5 yıl önce 350 bin liraya satılan bir ev bugün 3 milyon TL oldu. Fiyatların bu seviyeye ulaşmasını tetikleyen ne oldu acaba? Genel olarak gelen zamlara bakarsak fiyatlar yükselebilir ama bu derece yükselmesi tamamen ev sahiplerinin vicdanına bağlıyorum”

3+1 DAİRE 3 MİLYON TL'YE SATILIYOR!

Konya'nın Selçuklu ve Meram ilçelerinde bir ev ortalama 3 milyon TL'ye satılırken, Karatay'da fiyatlar biraz daha aşağı seviyelerde. Celalettin Kenanlar, Konya'da ev fiyatlarının son bir yılda yüzde 30 civarında arttığını söyledi. Kenanlar, "Meram ve Selçuklu ilçelerinde fiyatlar çok yüksek. 3+1 bir daire ortalama 2 buçuk milyon, 3 milyon liradan satılıyor. Karatay ilçesinde ise bu rakam biraz daha düşük. 2 milyon 800 bin TL civarında satışa sunuluyor. " dedi.

Özel Haber

Bakmadan Geçme