Bahçeli Kur'an'ı yakan kendini yakmıştır

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Partisinin grup toplantısında gündemi değerlendirdi. Devlet Bahçeli İsveç'teki Kur'an'ı Kerimin yakılmasıyla ilgili ise şu ifadelere yer verdi: 'Kuran yakan kendini yakmıştır'

Bahçeli Kur'an'ı yakan kendini yakmıştır
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Partisinin kurup toplantısında Milletvekillerine seslenen Genel Başkan Devlet Bahçeli, Değerli vekiller, “Saygıdeğer misafirler, bir haftalık aradan sonra tekrar toplanan grubumuzun açılışı münasebeti ile yüksek heyetinizi selamlıyorum. Mübarek Kurban Bayramı'nda kucaklaşma ile gönüllerimizi mükâfatlandırdık. Bayram tatili süresinde trafik kazalarında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza rahmet, yaralılara da şifalar diliyorum.” dedi. 

“Kur’an’ı yakan kendini yakmıştır”
İsveç’te Bayramın birinci günü yakılan Kur’an’ı Kerim’in inançlarımıza hareket olduğunu sçyleyen Bahçeli, “İslamiyet cihadı emrederken haksız bir savaşı desteklemekten bütünüyle uzaktır. Yani beka düzeyinde bir tehdit olmadıkça cihada ruhsat yoktur.  Allah tektir, ordusu da Türk'tür. Kurban Bayramı'nın birinci günü İsveç'te Kuran yakılması, inancımıza hakaret ve insanlık değerlerine hıyanettir. Kuran okumak ilahi nasip ve nimet, yakmak ise soysuzluktur. Kuran yakan kendini yakmıştır” şeklinde konuştu. 

“Kur’an yakan cehennemin dibini boylamıştır”
Kur’an’ı Kerim’in kağıt parçası olmadığını dile getiren Bahçeli, “Kuran'ı yakmak ifade ve düşünce özgürlüğüyle değerlendirilemez. Şunu ikazla hatırlatırım ki Kuran'ı Kerim bir kağıt parçası değildir. Tüm dünya ateşe verilse bile yüce kitabımızın tutuşması asla mümkün değildir. Kuran yakan cehennemin dibini boylamıştır” ifadelerine yer verdi. 


 

Bakmadan Geçme