Belediye Taşeron İşçilerinin Kadro Beklentisinde Umut Işığı

Uzun bir süredir yüzbinlerce belediye taşeron işçisi kadro için umut ve heyecanla gelişmeleri takip ediyor. Taşeron işçileri çalışma koşullarının iyileştirilmesini ve istihdam güvencesine kavuşturulmasını amaçlayan önemli adımların atılmasını dört gözle bekliyor. Edinilen bilgilere göre ise bu beklentinin karşılığı olacak. Merkezi hükümet, başta belediye taşeron işçileri olmak üzere kamuda çok sayıda taşeron personelin kadroya alınması için önemli bir çalışma yapıyor.

Belediye Taşeron İşçilerinin Kadro Beklentisinde Umut Işığı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kamuda çalışan taşeron personelin heyecanla beklediği kadro için umut ışığı göründü.

Geçici işçilere kadro düzenlemesini içeren kanun teklifi, Resmi Gazete'de yayımlandıktan sonra, belediye taşeron işçilerinin kadroya alınması meselesinin Meclis gündemine ne zaman geleceği konusundaki merak da arttı. Belediye taşeron işçilerini de kapsayan söz konusu düzenlemelerin 2. torba yasa içinde ele alınması bekleniyor.

ESKİ BAKAN VEDAT BİLGİN UMUT VERMİŞTİ

Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulunarak, "Her bir dosyayı çözerek ilerliyoruz. Taşeron işçiler meselesi var, onu sonuçlandıramadık ama çözeceğiz. Bizim hükümetimiz çözecek. Sosyal devlet politikaları devam edecek Türkiye'de" ifadelerini kullanarak başta belediye taşeron işçileri olmak üzere kamuda çalışan tüm işçilerde umut olmuştu.

Taşeron işçilerin kadroya geçmesiyle birlikte, uzun süredir bekledikleri iş güvencesi ve sosyal haklara kavuşmaları bekleniyor. Ancak, kadro şartları hala netleşmiş değil. Bu düzenleme, taşeron işçilerin istikrarlı çalışma koşullarına kavuşmalarını sağlayacak önemli bir adım olacak.

Bakmadan Geçme