Bir tutam ekleyince asla süt kesilmiyor! Yoğurt ve tatlı yaparken hayat kurtaran yöntem - Kesinlikle deneyin

Ev yoğurdu yaparken veya tatlı hazırlarken karşılaşılan en büyük problemlerden biri sütün kesilmesidir. Bu pratik yöntemi uyguladığınızda süt asla kesilmiyor. İşte süt kaynatırken bilmeniz gereken aşçılık sırrı

Bir tutam ekleyince asla süt kesilmiyor! Yoğurt ve tatlı yaparken hayat kurtaran yöntem - Kesinlikle deneyin
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Süt başlı başına protein deposu besinlerdendir. Sıcak sıcak tüketildiği gibi yemeklerde ve tatlılarda da kullanılır. Pişirme noktası ise oldukça hassasdır. Bu sebeple kaçırdığınızda sütün kesilmesi sorunuyla karşı karşıya kalmanız olasıdır. Fakat bilmeniz gereken aşçılık sırrıyla süt asla kesilmiyor ve istediğiniz gibi her yemekte kullanılıyor. İşte süt kaynatırken kesilmemesi için bilmeniz gerekenler.

Süt kaynatırken kesilmemesi için un, mısır, karbonat ve nişasta gibi ürünleri deneyebilirsiniz.

Bir tutam ekleyince asla süt kesilmiyor! Yoğurt ve tatlı yaparken hayat kurtaran yöntem - Kesinlikle deneyin

KARBONAT + NİŞASTANIN ETKİSİ

Halktv.com.tr'de paylaşılan içeriğe göre, Süt kaynatırken dikkat etmeniz gereken ilk şey sütü çok fazla kaynatmaktır. Sütü çok hızlı ısıtmak, kaynama noktasına gelmese bile kesilmesine neden olabilir. Süt ürünlerinin pıhtılaşmasını önlemek için sütü orta veya düşük ateşte hafifçe ısıtın. Un veya mısır nişastası gibi nişastalar süt emülsiyonunun stabilize edilmesine yardımcı olur. Bu onun kesilmesini önler.

Karbonat, sütün kesilmesini önlemek amacıyla kullanılan en etkili yöntemlerden biridir. Halk arasında süte soda katmak şeklinde ifade edilir. Karbonat, soğuk ürünlerde çabucak çözüldüğü için yaygın olarak kullanılır. Süt kaynatırken içerisine karbonat veya nişasta atarsanız süt kesilmeyecektir. Bir dahaki sefere süt kaynatırken bu yöntemleri mutlaka deneyin.

SÜTÜN İSHAL YAPMAMASI UYGULAYIN

Sütün ishale neden olmasının en yaygın sebebi laktoz intoleransıdır. Laktoz intoleransı, süt şekeri olarak da bilinen laktozu sindirememe durumudur. Laktoz, sütün içinde bulunan bir çeşit şekerdir. Laktozu sindirmek için vücudun laktoz enzimi adı verilen bir enzim üretmesi gerekir. Bazı kişilerde bu enzim yeterli miktarda üretilmez veya hiç üretilmez. Bu durumda laktoz, bağırsaklarda sindirilemeden kalır ve bakteriler tarafından parçalanır. Bu da bağırsaklarda gaz, şişkinlik ve ishale neden olur.

Laktoz intoleransı genellikle genetik bir faktördür ve yaşla birlikte artabilir. Laktoz intoleransının belirtileri kişiden kişiye değişebilir. Bazı kişiler çok az miktarda süt içtiklerinde bile ishal olabilirken, bazıları daha fazla miktarda süt içebilirler. Laktoz intoleransının teşhisi için doktora başvurmak gerekir.

Sütün ishale neden olmasının bir diğer sebebi ise süt alerjisidir. Süt alerjisi, sütün içinde bulunan proteinlere karşı vücudun aşırı duyarlılık göstermesi durumudur. Süt alerjisi genellikle çocukluk çağında ortaya çıkar ve büyüdükçe kaybolabilir. Süt alerjisinin belirtileri arasında ishalin yanı sıra kusma, karın ağrısı, cilt döküntüleri, nefes darlığı ve şok gibi ciddi reaksiyonlar da olabilir. Süt alerjisinin teşhisi için de doktora başvurmak gerekir.

Bir tutam ekleyince asla süt kesilmiyor! Yoğurt ve tatlı yaparken hayat kurtaran yöntem - Kesinlikle deneyin

Süt içmek veya süt ürünleri tüketmek ishale neden oluyorsa, bunun sebebinin laktoz intoleransı veya süt alerjisi olup olmadığını öğrenmek için doktora danışmak önemlidir. Doktorun tavsiyesine göre, süt veya süt ürünlerini tamamen diyetten çıkarmak veya azaltmak gerekebilir. Ayrıca laktozsuz süt veya laktoz enzimi içeren tabletler gibi alternatifler de kullanılabilir. Sütün sağladığı besin değerlerini karşılamak için ise diğer kalsiyum, protein ve vitamin kaynaklarına yönelmek gerekir.

Kaynak: Halktv.com.tr Derleme: Hakimiyet.com**

Bakmadan Geçme