Dev marka iflasını açıkladı! 64 milyar dolar borç tüm sektörü etkiliyor

İflas bayrağı açan Çinli dev markanın borcu dudak uçuklatıyor. Tam 64 milyar dolar borcu olan Çinli Zhongzhi Enterprise Group (ZEG), 64 milyar dolar civarında borcu olduğunu ve iflasa sürüklendiğini duyurdu.

Dev marka iflasını açıkladı! 64 milyar dolar borç tüm sektörü etkiliyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

AA'nın haberine göre, Çin'in en büyük varlık yönetim şirketlerinden Zhongzhi Enterprise Group (ZEG), varlıklarının iki katını aşan borçları nedeniyle "Ağır iflas durumunda" olduğunu açıkladı.

64 MİLYAR DOLAR BORÇ

Ulusal basında yer alan haberlere göre, şirket, yatırımcılarına gönderdiği mektupta, toplam borç yükümlüğünün 420 ila 460 milyar yuanı (yaklaşık 59 ila 64 milyar dolar) bulduğu, buna karşın toplam varlıklarının 200 milyar yuan (yaklaşık 28 milyar dolar) olduğunu belirtti.

Şirketin, "Ağır iflas durumunda" olduğunun kaydedildiği mektupta, "Nakit varlıkları yetersiz ve varlık satışlarında elde edilebilecek miktar düşük. Şirket, kısa vadede borçlarını ödeyecek yeterli kaynağa sahip değil." ifadelerine yer verildi.

İFLAS TÜM SEKTÖRLERİ ETKİLEYECEK

Pekin merkezli bir grup, büyük emlak ve inşaat şirketlerinin varlıklarına yönelik yatırımları nedeniyle risk altında bulunuyordu. ZEG, "gölge bankacılık" olarak adlandırılan enformel finans sektörünün önde gelen oyuncularından biri olarak kabul ediliyordu. Bu sektör, büyük risk ve getiri potansiyeli taşıyan yatırımları, borç tahvilleri, menkul varlıklar, vadeli işlemler ve diğer borçlanma araçlarıyla finanse ediyordu.

Şirketin iflas açıklaması, Çin'deki gayrimenkul sektöründeki düşüş ve bunun beraberinde getirdiği borç kriziyle ilgili endişeleri artıran bir gelişme olarak nitelendiriliyor. Bu durum, finans sektöründe sistemik bir krizin ortaya çıkabileceği korkularını beraberinde getiriyor. Bu gelişmeler, ekonominin genel sağlığı ve finansal istikrar üzerinde potansiyel etkiler doğurabilir.

Bakmadan Geçme