İç Mekan Hava Kirliliği: İç Mekan Hava Kirliliğinin Kaynağı Nedir? İç Mekan Hava Kirliliği Sebebi!

Oda içi hava kirliliğinin çeşitli kaynakları vardır. Örneğin duman, odun, kömür, gazyağı, gaz ve petrol en yaygın kaynaklardan bazılarıdır.

İç Mekan Hava Kirliliği: İç Mekan Hava Kirliliğinin Kaynağı Nedir? İç Mekan Hava Kirliliği Sebebi!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bunun dışında mobilyalar ve yapı malzemeleri de bir kaynak olabilir. Yalıtım düzgün yapılmazsa evinize hava girmesine de izin verebilir. Ayrıca ıslak veya nemli halılar küf oluşumu için ideal bir ortam sağlayabilir. Bu, sporları yayabilir ve farklı sağlık sorunlarına neden olabilir.

Zayıf havalandırma

Evinizde yetersiz havalandırma varsa, oda içindeki havanız bayatlayacaktır. Sonuç olarak, zaman geçtikçe evinizde kirleticiler birikmeye devam edecektir. Ve bu çeşitli sağlık riskleri oluşturabilir.

Genellikle bu sorun, havalandırmanın yetersiz olduğu evlerde olur. Ancak ,evinizde uygun havalandırma olsa bile yine de iç mekan havasını kirletmiş olabilirsiniz. Örneğin, sert hava koşulları da oda içindeki havanızı daha da kötüleştirebilir.

Kötü Koşullar

Evinizde kısa süreli ve uzun süreli etkilere neden olabilecek kötü hava kalitesi yaşayabilirsiniz. Uzun süre kötü havaya maruz kaldığınızda, yorgunluk, baş dönmesi, baş ağrısı ve gözlerde tahriş gibi minimal etkiler yaşayabilirsiniz.

Genellikle kısa vadeli etkiler yaşarsanız endişelenecek bir şey yoktur. Kötü haber şu ki, bu yan etkiler tedavi edilebilir. Göz ardı edilirse, bu semptomlar daha da kötüleşebilir ve aşırı duyarlılık pnömonisi, astım ve ateşten mustarip olabilirsiniz.

Öte yandan, uzun vadeli etkilerin ortaya çıkması birkaç yıl alabilir. Başka bir deyişle, iç mekan hava kirliliğiniz hakkında hiçbir şey yapmazsanız kanser, kalp hastalığı ve solunum sorunları gibi uzun vadeli etkilerle yüzleşmek zorunda kalabilirsiniz. Sorun, uzun vadeli etkilerin ölümcül ve zayıflatıcı olabilmesidir.

Hava Temizleyici kullanın

Kapı içi hava kirliliğinin hem kısa hem de uzun vadeli etkilerinden kaçınmak istiyorsanız iç mekan havanızı olabildiğince temiz tutmak için hava temizleyici denemenizi öneririz. Kolay bir çıkış, iyi bir hava temizleyici kullanmaktır. Bu küçük cihazlar, oda içindeki havayı etkili bir şekilde filtrelemek için tasarlanmıştır. İç mekan hava kirleticilerinin %99'unu tutabilen HEPA filtreleri ile birlikte gelirler. Böylece havanızı temiz tutmak için odalarınızın her birine bir ünite yerleştirebilirsiniz.

Farklı insanların hava kirliliğine farklı tepki verdiğini belirtmek önemlidir. Bu nedenle, bu makalede listelenen belirtiler için çocuklarınızı ve yaşlılarınızı takip etmek isteyebilirsiniz. Aile üyelerinizden herhangi birinde bu işaretleri fark ederseniz, tıbbi yardım alın.

Kısacası, iç mekan hava kirliliği sağlığınızı bu şekilde etkileyebilir. Bu nedenle, bu makalede verilen adımları izleyerek iç mekan havanızı temizlemeniz önemlidir. Umarım, makale sizin ve aileniz için yeterince yardımcı olmuştur.

 

Bakmadan Geçme