İnsanlardan sonra sıra hayvanlarda mı?

Koronavirüsle birlikte ismi çeşitli iddialarla gündeme gelen Microsoft'un kurucusu Bill Gates'in başkanlığını yaptığı Bill&Melinda Gates vakfı ile Tarım ve Orman Bakanlığı'nın ortak çalışmalar yürüttüğü biliniyor.

İnsanlardan sonra sıra hayvanlarda mı?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Koronavirüsle birlikte ismi çeşitli iddialarla gündeme gelen Microsoft'un kurucusu Bill Gates'in başkanlığını yaptığı Bill&Melinda Gates vakfı ile Tarım ve Orman Bakanlığı’nın ortak çalışmalar yürüttüğü biliniyor. Yürütülen ortak çalışmaların başında; beslenme, tarım, hayvancılık, aşılama gibi kritik konular geliyor.

Koronovirüs için geliştirilen aşıların geliştirici ve finansörlerinden biri olan Bill Gates’in yeni projelerinden biri olan yapay et üretimi- tüketimi için bu kez hayvanlar mı hedefe konuldu?

Koronavirüs aşılarının yan etkileri sonucu milyonlarca insanda kalp krizleri, kalp hastalıkları ile birlikte çeşitli yan etkiler görüldü. Gates’in hem ülkemizde hem dünyanın çeşitli bölgelerinde verimli tarım arazilerini satın alması, ineklerin ve diğer hayvanların küresel ısınmaya sebep olduğunu belirterek yok edilmesi gerektiğini söylemesi, Bill Gates’in bu kez hayvanları ve tarımı yok edecek projeler üzerinde mi çalıştığı sorusunu akıllara getiriyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın Bill&Melinda Gates Vakfıyla yaptığı toplantı ve çalıştaylar kamuoyunda çok tartışıldı. Bir ülkenin kaderi ve geleceği olan Tarım konusunun, ismi çeşitli ciddi iddialarla gündeme gelen Bill Gates Vakfıyla yapılması endişeyle ve tepkiyle karşılanmaya devam ediyor.

tarim-001.jpg

Bill Gates’in Koronavirüsü önceden tahmin edip(!) aşı geliştirmesi ve virüsün ne zaman biteceği ile ilgili tarih verdiği konuşmaları hafızalardaki yerini koruyorken; Tarım ve Orman Bakanlığı İle Türkiye Belediyeler Birliği arasında ücretsiz aşı temini ve uygulanması protokolü imzalandı. Bu anlaşmayla şap ve koyun keçi çiçek aşılarının bedeli ile diğer tüm aşıların uygulama ücretleri ve aşılama çalışmaları için gerekli malzemeler Belediyelerce üstlenilecek olup hayvan hastalıklarıyla mücadelenin yanında hayvancılığı izlemek için yürüttükleri, hayvanların kimliklendirilmesi, hayvan hareketlerinin kontrolü, halk sağlığı ve hayvan refahının sağlanması, hastalıkların teşhis ve tedavi hizmetleri sağlanacak.

İndependent’ın 7 Kasım 2021’de yaptığı haberinde Bill Gates’in Çiçek Hastalığının Biyoterörizm olarak kullanılabileceği uyarısında bulunması ve Tarım Bakanlığı’nın hayvanlara başta Çiçek aşısı olmak üzere bazı aşıların ücretsiz yapılması için Belediyeler Birliği ile protokol imzalaması, akıllarda “Yeni salgın Çiçek hastalığı mı olacak, Bill Gates’in projelerinden biri olan yapay et üretimine zemin hazırlamak, hayvanları yok etmek için Çiçek hastalığını mı yayacaklar?” gibi yeni soru işaretleri bıraktı.

screenshot-2022-02-04-at-12-39-41-tarim-ve-orman-bakanligi-ile-turkiye-belediyeler-birligi-arasinda-ucretsiz-asi-temini-ve.png

Ulusal Kanal’ın 28 Kasım 2021 tarihli bir haberinde, Tarım İl Müdürlüğü tarafından bir besicinin koyunlarına yapılan çiçek aşısından sonra besicinin koyunlarının telef olduğu kaydedildi. Besicinin, Çiçek aşısını reddetmesi durumunda her yıl ödenen anaç koyun desteğinden mahrum bırakılacağı söylenmesi üzerine aşılamayı kabul ettiği ve hayvanlarını aşılamadan sonra kaybettiği öğrenildi.

cicek-asisi.jpg

İnsan ve hayvan sağlığını hedefine koyup dünya nüfusunun azaltılması gerektiğini söyleyen Bill Gates’in Vakfıyla Tarım Bakanlığımız arasında ne gibi anlaşmalar yapıldı?

9 Aralık 2018'de Bill ve Melinda Gates Vakfı Ortadoğu temsilcisi Tarım ve Orman Bakanlığı'nı ziyaret etmiş. 4 ay sonra Gates Vakfı ve Tarım Orman Bakanlığı ortaklaşa çalıştay gerçekleştirdi.

7 Mayıs 2019'da ise Gates Vakfı ve Dışişleri Bakanlığı arasında “Etki Hızlandırıcı Pilot Uygulama Belgesi” imzalanmış. Bu belge "tarımsal kalkınma" alanında Tarım ve Orman Bakanlığı'nın Gates Vakfı'yla işbirliği yapmasını içeriyor.

9 Aralık 2018 tarihinde, Bill Gates Vakfı Orta Doğu Temsilcisi Asif Abbas ve Vakfın Ülke Temsilcisi Duygu Ercan Mörel, Aylin Çağlayan Özcan'ı ziyaret etti.

gartes-001.jpg

Ziyaret kapsamında gerçekleştirilen görüşmede; vakfın çalışmaları ile Tarım Bakanlığının faaliyet alanları gündeme gelmiş ve muhtemel iş birlikleriyle ilgili fikir alışverişinde bulunulduğu açıklandı.

Dışişleri Bakanlığı ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) arasında Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları için “Etki Hızlandırıcı Pilot Uygulama Belgesi” imzalandı.

ggg-001.jpeg

İmzalanan protokol, Türkiye ile Bill ve Melinda Gates Vakfı tarafından insani yardım ve tarımsal kalkınma alanlarında iş birlikleri geliştirilmesi ve Türkiye’nin öncelikleri doğrultusunda sürdürülebilir kalkınma alanında etki düzeyi yüksek çalışmaların hayata geçirilmesi için zemin oluşturuyor.

Protokol, Türkiye ile Gates Vakfı ortaklığı ve Dışişleri Bakanlığı’nın ev sahipliğinde 10-11 Nisan tarihlerinde düzenlenen “İnsani Yardım ve Acil Durum Müdahalesi Alanında İnovasyon” konulu çalıştayın açılış töreninde imzalandı. İnsani yardım alanında bilgi ve deneyim paylaşımını amaçlayan çalıştaya, Dışişleri Bakanlığı Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı, Bill ve Melinda Gates Vakfı Küresel Politika Direktör Yardımcısı ve Orta Doğu Direktörü Hassan Damluji, UNDP Türkiye Mukim Temsilci Vekili Claudio Tomasi, Tarım ve Orman Bakanlığı AB ve Dış İlişkiler Genel Müdürü Aylin Çağlayan Özcan, LİMAK Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Özdemir, TİKA Başkan Yardımcısı Rahman Nurdun ve çok sayıda üst düzey temsilci katıldı.

Törende Türkiye ile Bill ve Melinda Gates Vakfı arasında potansiyel iş birliği alanlarını belirlemek ve ortaklık imkanlarını geliştirmek amacıyla yürütülen çalışmalara ilişkin bilgiler verildi. Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları için “Etki Hızlandırıcı” projenin tamamlanan fizibilite raporu kamuoyuyla paylaşıldı ve Dışişleri Bakanlığı ile UNDP arasında, nisan ayında başlayan pilot uygulama safhasına ilişkin “Etki Hızlandırıcı Pilot Uygulama Belgesi” imzalandı.

İmzalanan belge, Türkiye ile UNDP ortaklığında yürütülen projenin fizibilite çalışmasına ve pilot projelerine Gates Vakfının da katılarak destek vermesi, insani yardım alanında bilgi ve deneyim paylaşımı için ilgili kurumların uzmanlarıyla Gates Vakfı uzmanlarının bir çalıştayda bir araya gelmesi ve tarımsal kalkınma alanında Tarım ve Orman Bakanlığı ile Gates Vakfının işbirliği yapması gibi konuları içeriyor.

Bir ülkenin ekonomisinin kaderi ve geleceği olan tarım,hayvancılık gibi hayati konuların dünya nüfusunu azaltmayı hedefine koymuş bir isimle görüşülmesi konusunda Tarım Bakanlığı’nın kamuoyunu net bir şekilde aydınlatması gerektiğini düşünüyoruz ve soruyoruz:

Bill ve Melinda Gates Vakfı kim oluyor? Kimleri temsil ediyor? Nasıl oluyor da Tarım ve Orman Bakanlığı bunlarla işbirliğine giriyor ve ortak çalışmalar yapabiliyor? Neslimize, hayvanlarımıza, ekinimize hangi sıfatla karışıp anlaşmalar, çalışmalar yapıyorlar?

Bu ve buna benzer soruların çok daha fazlasını kamuoyunun takdirine bırakıyoruz.

Bakmadan Geçme