Karatay'da 2. Satranç Turnuvası tamamlandı

Karatay Belediyesi, Gençlik ve Spor Konya İl Müdürlüğü ile Türkiye Satranç Federasyonu İl Temsilciliği işbirliğiyle Hz. Mevlâna'nın 749. Vuslat Yıldönümü anısına düzenlenen 2. Satranç Turnuvası tamamlandı.

Karatay'da 2. Satranç Turnuvası tamamlandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Karatay Belediyesi, Gençlik ve Spor Konya İl Müdürlüğü ile Türkiye Satranç Federasyonu İl Temsilciliği işbirliğiyle Hz. Mevlâna'nın 749. Vuslat Yıldönümü anısına düzenlenen 2. Satranç Turnuvası tamamlandı. Önemli bir spor etkinliğine daha ev sahipliği yapmaktan dolayı mutlu olduklarını belirten Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, belediye olarak her zaman çocukların ve gençlerin yanında olduklarının altını çizdi.
Hz. Mevlâna'nın 749. Vuslat Yıldönümü anısına; Karatay Belediyesi, Konya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Türkiye Satranç Federasyonu İl Temsilciliği iş birliğiyle düzenlenen 2. Satranç Turnuvası tamamlandı.
Türkiye Satranç Federasyonu lisansına sahip 2022-2023 yılı vizesi yapılmış, 2016 ile öncesinde doğan ve lisans ili Konya olan yaklaşık 500 sporcunun mücadele ettiği organizasyon Karatay Gençlik Merkezi’nde gerçekleştirildi.
Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Karatay İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Sağdıç, Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdurrahman Şahin ve Türkiye Satranç Federasyonu İl Temsilcisi Abdülkerim Aksu da bir hayli çekişmeli geçen turnuvayı sporcuların aileleriyle birlikte takip etti.


TURNUVA GELENEKSEL HALE GELDİ
Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, programda yaptığı konuşmada belediye olarak gençlere, eğitime ve spora verdikleri öneme dikkat çekerek, turnuvayı geleneksel hale getirmeyi amaçladıklarını vurguladı.
Önemli bir spor etkinliğine ev sahipliği yapmaktan memnuniyet duyduklarını belirten Başkan Hasan Kılca; “Gençlerimiz, çocuklarımız bizim geleceğimiz diyoruz ve onların geleceğe hazırlanmasıyla ilgili her türlü konuda destek vermeye devam ediyoruz. Belediye olarak çocuklarımızın ana okuldan başlayarak üniversiteye kadar ve hatta üniversiteyi kazandıktan sonra bile yanlarında olmaya gayret ediyoruz. Bu noktada valiliğimiz, kaymakamlığımız, il müdürlerimiz, belediye başkanlarımızla birlikte yavrularımızın geleceğe hazırlanması için çabalıyoruz. Biz çocuklarımızı çok seviyoruz. Hz. Mevlana’nın 749’ncu vuslat yıldönümü anısına ikincisini düzenlediğimiz satranç turnuvamızda yaklaşık 500 sporcumuz ter döktü. Satranç önemli bir spor faaliyeti. Özellikle çocuklarımızın ve gençlerimizin gelişmesinde ve hayatlarıyla ilgili doğru hamleler yapmalarına katkı sağlıyor. Satranç Turnuvamızla çocuklarımız aynı zamanda birbirleriyle tanışıp sosyalleşme imkânı da buldular. Her çocuğumuzun bu sporu mutlaka öğrenmesinin önemli olduğunu düşünüyorum. İkincisini düzenlediğimiz satranç turnuvamızı geleneksel hale getirmeyi amaçlıyoruz. Turnuvanın düzenlenmesinde emeği geçen Milli Eğitim camiamızdaki tüm yöneticilerimize gençlik ve spor il müdürlüğümüzün bünyesindeki çalışanlarına ve müdürümüze teşekkür ediyorum. Belediye olarak gençlerimizin, çocuklarımızın gerek eğitimleri gerekse sportif gelişimleri için onları her zaman destekleyeceğiz” dedi.


GENÇLERİMİZİ SPORA TEŞVİK EDİYORUZ
Konya Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdurrahman Şahin, Satranç Turnuvası ile çocukların ve gençlerin spora teşvik edildiğini belirterek; turnuvada emeği geçenlere teşekkür etti.
Abdurrahman Şahin şunları aktardı; “Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak Konya’da ve ilçelerinde; valimizin riyasetinde spor yapabilen alanları arttırmak, sporu tabana yaymak, gençlerimizin spora teşvik edilmesini sağlamak yeni yetenekleri keşfederek ve ödüllendirerek ülke sporuna kazandırmak adına çalışmalarımızı yoğun bir şekilde sürdürüyoruz: Sporun bir ülkedeki birleştirici gücünü hepimiz görüyoruz. Yediden yetmişe herkesi spor yapmaya sporu yaşam tarzı haline getirmeye davet ediyorum. Bu vesileyle Karatay Belediyemiz ve Satranç İl Temsilciliğimiz ile Hz. Mevlana’nın 749. Vuslat Yıl Dönümü anısına düzenlenen turnuvaya katılım sağlayan sporcu kardeşlerimizi kutluyorum. Bu anlamlı bir turnuvanın düzenlenmesine vesile olan, spor tesisleri ve sayısız spor faaliyetleriyle her zaman sporunun ve sporcusunun yanında olan Karatay Belediye Başkanımız Hasan Kılca’ya da teşekkürlerimi sunuyorum.”
2016 ve öncesinde doğan ve lisans ili Konya olan yaklaşık 500 sporcu mücadele ettiği turnuvada kendi kategorilerinde başarı gösteren sporcular bir üst tura çıktı. Heyecanlı geçen maçların sonunda dereceye girenlere ise madalya, kupa ve para ödülleri yine Karatay Gençlik Merkezi’nde düzenlenen törenle verildi.

 

Bakmadan Geçme