Konya'da sendika liderliği eğitim programı

Eğitimciler Birliği Sendikası Konya Üniversite Şubesi,  Milli Akademi işbirliğinde 'Sendika Liderliği Eğitim Programı' düzenledi. 

Konya'da sendika liderliği eğitim programı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Geleceğin Sendika Liderlerini yetiştirmek için geçen yıl ilk fazı gerçekleştirilen programın ikinci fazı başladı.  Alanında öncü uygulamalar ile bildiğimiz Eğitimciler Birliği Sendikası Konya Üniversite Şubesi,  Milli Akademi işbirliğinde 12 hafta sürecek ‘Sendika Liderliği Eğitim Programı’nın 2. Fazı ‘DİJİTAL ÇAĞDA’ bağlamında düzenlendi. 1.Faz Eğitim Temaları ‘Dijital Çağda’ bağlamında alanında uzman akademisyenlerce sunulacak.

Prof. Dr. Hayri Erten, Doç. Dr. Kübra Küçükşen ve Konya Milletvekili ve Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Dr. Leyla Şahin Usta’nın panelist olarak katkı sunduğu   ‘Kadına Yönelen Şiddetin Panoraması’ başlığında  panel ile başlayan Lider Eğitim Programının ikinci haftası Selçuk Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetim Bölümü öğretim üyesi Dr. Hikmet Salahaddin Gezici tarafından sunuldu. Dr. Hikmet Salahaddin Gezici sunumunda, dijital kavramı ve bu kavramı oluşturan, veri madenciliği, big data, yapay zeka kavramları aktardı. 

Bu haftaki programda ise programın üçüncü hafta teması olan ‘Dijital Çağda Gündelik Yaşam’ teması Necmeddin Erbakan Üniversitesi Sosyoloji Bölümü öğretim üyesi Dr. Ayşegül Sili Kalem tarafından sunuldu. Dr. Ayşegül Sili Kalem sunumunda;
‘Dijitalleşmenin kültürü bütün yönleriyle kuşatırken 2000’den sonra doğan ‘Z Kuşağı-Zoomerler’ bu değişimden daha çok etkilenmektedir. İnternet ve ona bağlı teknolojilerin yol açtığı toplumsal dönüşüm, devrimsel özellikleriyle yeni bir yaşam biçimi ve gündelik hayat üretmekte, bu durum binyıllarda oluşmuş değerleri, alışkanlıkları hızla geçersiz, değersiz kılmakta, geleceği ise ‘güvensiz ve öngörülemeyen’ hâle getirmektedir.’ Dedi. 

Yaşlılara yönelik ayrımcılığın bu değişimi daha sert yaşayan ülkelerde düşmanlığa dönüştüğü tespiti ise dikkat çekici idi. 
Programın sonunda  Dr. Ayşegül Sili Kalem’e Şube Başkanı Şenol METİN tarafından Eğitim-Bir-Sen yayınlarından oluşan bir set hediye edildi. 

Sendika Liderliği Eğitim Programı’nın 4. Hafta programı Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Vekili Latif Selvi tarafından ‘Eğitim-Sivil Toplum İlişkisi’ temasında 4 Şubat Cumartesi günü saat 14.00’te Meram Öğretmenevi’nde yapılacak.

Bakmadan Geçme