O il dijital göçebeler için potansiyel bir merkez olabilir!

TÜGİAD Eskişehir Şube Başkanı Serkan Can Zengin, dünya genelindeki dijital göçebelerin sayısının arttığını ve yıllık gelirlerinin 120 bin 920 dolar olduğunu belirterek, Eskişehir'in bu kişiler için uygun bir şehir olduğunu dile getirdi.

Türkiye Genç İş İnsanları Derneği (TÜGİAD) Eskişehir Şube Başkanı Serkan Can Zengin, dijital göçebelerin dünya genelinde yaygınlaşan bir çalışma biçimi olduğunu belirtti. Dijital göçebelerin, uzaktan çalışabilen ve işini bilgisayar aracılığıyla ofis dışında gerçekleştirebilen kişiler olduğunu ifade eden Zengin, dünya genelinde bu şekilde çalışan 35 milyon kişi olduğunu tahmin ettiklerini söyledi. Zengin, dijital göçebelerin sayısının 2030 yılında 1 milyara kadar ulaşabileceğini öngördüklerini dile getirdi. Bu kişilerin yıllık gelirinin yaklaşık olarak 120 bin 920 dolar olduğunu belirten Zengin, bu durumun ülkeler için ciddi bir ihracat kalemi haline geldiğini vurguladı.

Eskişehir'in dijital göçebeler için uygun bir şehir olduğunu belirten Zengin, bu kişilerin aradığı kent özelliklerinin Eskişehir'de bulunduğunu dile getirdi. Konaklama, sağlık ve sosyal imkanların temininin kolaylığına göre kent seçen dijital göçebeler için Eskişehir'in Türkiye'deki en uygun şehirlerden biri olduğunu ifade etti. Türkiye Genç İş İnsanları Derneği Eskişehir Şube Başkanı Serkan Can Zengin, bu konuda gerekli çalışmaların yapılması gerektiğini vurgulayarak, yerel yöneticilere, kurum ve kuruluşlara çağrıda bulundu.

''DİJİTAL GÖÇEBELER GİTTİKLERİ YERDE 6 İLE 9 AY KALMAKTADIR''

Dijital göçebelerin tanımı ve yıllık ortalama geliri hakkında detaylar veren Zengin, bu kişilerin uzaktan çalışabilen, işini ofis dışında gerçekleştirebilen kişiler olduğunu belirtti. Dijital göçebelerin gittikleri şehirlerde 6 ile 9 ay arasında kaldığını ve yıllık gelirlerinin oldukça yüksek olduğunu açıkladı. Eskişehir'in dijital göçebeler tarafından sıkça tercih edildiğine dikkat çeken Zengin, şehrin kültür sanat etkinlikleri, sosyal yaşam imkanları ve emlak konusundaki kolaylıklarının bu tercihte etkili olduğunu ifade etti.

Eskişehir'de dijital göçebelere yönelik çalışmaların olduğunu belirten Zengin, bu konuda Türkiye'deki bir dijital göçebe kavramını yürüten Anadolu Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Semra Günay ile birlikte TÜBİTAK projesinin ortağı olduklarını belirtti. Zengin, bu konuda yapılacak çalışmaların Turizm Fakültesi liderliğinde planlanabileceğini ifade etti.

Bakmadan Geçme