Ahmet Özer

25 yıldır gasp edilen hak iade edildi.

Ahmet Özer

Türkiye’nin birçok kesimin sorunlarına çare üreten hükümet son olarak ta Emeklilikte Yaşa Takılanlar olarak bilinen EYT’lilerin sorununu çözdü.

Sayıları yaklaşık 6 milyonu bulan EYT mağdurları mitingler ve sosyal medyada örgütlenerek yaptıkları çalışmalar sonuç verdi ve hükümet buna sessiz kalmadı.

Çalışma Bakanı Vedat bilgin üzerinde çalıştığı EYT konusundaki çalışmasını Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sundu ve nihai kararı Erdoğan verdi.

Verilen karar ile EYT’de yaş sınırı olmaksızın 8 Eylül 1999 öncesi işe girenler Kadınlar ’da 20 yıl Erkekler ’de 25 yıl ve 5000 günü tamamlayanların emekli olmasının yolu açılmış oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada EYT’de yaş şartı olmaksızın ilk etapta 2,250,000 kişinin emekli olacağını duyurdu.

Bu rakamın 8 Eylül 2024 yılına kadar yaklaşık 6 milyon kişi bulacağı söyleniyor.

Erdoğan’ın bu açıklamasını milyonlarca kişi sevinçle karşıladı.

Tabi bundan muhalefet hemen nemalanma derdine düştü ve yapılacak olan bu EYT düzenlemesini kendilerinin çıkarttığı havasına girdi ve buradan oy devşirme telaşına düştü.

Bunların başında da CHP’liler ve CHP’nin başındaki Kemal Kılıçdaroğlu gelmektedir.

Kılıçdaroğlu Hükümet tarafından yapılacak olan EYT düzenlemesini kendisinin başardığını söylemektedir.

Peki, İşin aslı öylemi?

Elbette hayır.

Maalesef Türkiye’de öyle bir ikiyüzlü muhalefet anlayışı var ki. Hükümetin yaptığı birçok icraatı kendi hanelerine yazdırmak için atmadıkları takla kalmıyor.

 Bilmeyenler için söyleyelim bu EYT sorununun sorumlusu bizzat CHP’nin başındaki Genel Müdür Kemal Kılıçdaroğlu’dur.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT)’lilerin mağduriyeti 8 Eylül 1999 yılında çıkartılan 4447 sayılı yasayla başladı.

Peki, O dönem SSK’nın başın kim vardı? Elbette CHP’nin Genel Müdür Kemal Kılıçdaroğlu idi.

Dönemin Hükümeti’nin başındaki Ecevit’e yapılan baskılar sonucu Çalışma Bakanı Yaşar Okuyan tarafından hazırlanan yasa ile bir gecede milyonlarca insan bu mağduriyeti yaşadı.

SSK Genel Müdürü Kemal Kılıçdaroğlu, SSK Genel Müdürü olduğu dönemde, erken emeklilik yasasının iptali konusunda ‘’35 Soruda SSK Gerçeği’’ isimli bir kitapçık yayınlatıp hükümetin çıkarmasını sağladı.

Bu güne gelindiğinde aynı Kılıçdaroğlu bu sorunun sorumlusu Hükümetmiş ve bu sorunu kendisi çözdürmüş gibi gösterme gayretine girmiştir.

Oysa bu millet ne ahmak nede aptal kimin ne sorun çıkardığını kimin çıkartılan sorunları çözdüğünü çok iyi bilmektedir.

Millet bu çalışmaların karşılığını 2023 seçimlerinde göstereceğini inanıyorum.

Yazarın Diğer Yazıları