Ahmet Turan

Cem Hocaya Başarılar

Ahmet Turan

“Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları” listesinde geçen seneki rakamı ikiye katlayarak 13 akademisyenle listede yer almayı başaran Necmeddin Erbakan Üniversitesi rektörlüğüne Prof.Dr. Cem Zorlu yeniden atandı.

Yeni bir 4 yıl daha Üniversiteyi yönetecek olan Cem hocaya hayırlı olsun temennimizi iletelim.

Geçen 4 yıla baktığımız da başarılı bir dönemi geride bırakan Necmeddin Erbakan Üniversitesi’nde şimdi aynı başarının katlanarak devam etmesi için öncelikli olarak heyecanlı bir ekip oluşturma hamlesi başlatıldı.

Üniversitenin Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Kahraman ile Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Birekul, Rektör Yardımcılıklarına atandı. Boşta olan bir Rektör Yardımcılığı için de önümüzdeki süreçte bir atama yapılacak.

Rektör Danışmanı olarak görev yapan Dr. Hasan Kazak da yeni dönemde görev almayacak.

Atama yeni yılla birlikte olunca, Cem hoca da ilk açıklamasını yeni yılla ilgili yaptı

Açıklama aynen şöyle.

“2023, inşallah hep birlikte Türkiye Yüzyılı çağrısına ses vereceğimiz bir yıl olacak.

 Yapısal dönüşüm iradesini göstermeyi başaran Üniversitemizin de yeni döneminin ilk yılı olarak dinamizmimizi sürdürdüğümüz, bereketli hasatlara çıktığımız bir mevsim olacak...

 Toplumsal ihtiyaçlar ve bilimsel performansa endeksli yönetim anlayışı ile Üniversitemiz, ülkemizin gelişimine en üst düzeyde katkı sunmaya devam edecek.

Giden gitti...

Geçen yıla, yıllara ilişkin öz muhasebemizi yapalım...

Yeni yılda, bitimsiz heyecanlar, yürekli atılımlara eşlik etsin. Konfor alanındaki düşünceler, sıra dışılıktan nasiplensin.

 Sağlık, mutluluk ve huzur temennisiyle, #misgibi bir yıl diliyorum.

“Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları” listesinin nasıl oluştuğu ile ilgili kısa bir bilgi paylaşımını da yapayım

Stanford Üniversitesi tarafından hazırlanan “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları” listesi 22 ana bilim dalı ve 176 alt bilim dalında dünyadaki ilk yüzde 2’lik dilime giren bilim insanlarının dahil olması ve çeşitli bilimsel kriterlerin hesaplanması ile oluşturuluyor.

Nitelikli yayın sayısı, yayınların yer aldığı derginin etkisi, patent sayısı, yapılan atıf sayısı, h-indeks, hm-indeks, makale sayısı, atıf alan makale sayısı ve yayımlandığı derginin etkisi gibi uluslararası ölçütler kullanılarak yapılan sıralama “Yıllık Etki” ve “Kariyer Boyu Etki” olarak iki kategoride listeleniyor.

Bu kriterlere göre sıralama yapıldığında listede, dünya genelinde “Yıllık Etki” kategorisinde 200 bin 409 bilim insanı, “Kariyer Boyu Etki” kategorisinde ise 195 bin 605 bilim insanı yer almayı başardı. Türkiye özelinde, bin 202 bilim insanı “Yıllık Etki” listesine, 897 bilim insanı ise “Kariyer Boyu Etki” listesine girmeye hak kazanırken N.Ü’den Prof. Dr. Adnan Özdemir, Prof. Dr. Ali Tor, Prof. Dr. Hasan Kotan, Prof. Dr. Hüseyin Çaksen, Prof. Dr. Kültigin Türkmen, Doç. Dr. Emrah Madenci, Doç. Dr. Erhan Zor, Doç. Dr. Hatice Yıldız Durak, Doç. Dr. Hüseyin Haklı, Doç. Dr. İlhan Asiltürk, Doç. Dr. Mehmet Yavuz, Doç. Dr. Lokman Gemi ve Doç. Dr. Serdar Akbayrak, "Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları" listesinde kendilerine yer buldu.

Bu başarılarından dolayı hocalarımızı tebrik eder, Üniversite ile kurum ve kuruluşlar arasındaki iletişim konusunda sorunsuz bir bağ kuran Genel Sekreter Abdullah Ecevit Öksüz’e de teşekkür ederiz.

Yazarın Diğer Yazıları