Ahmet Turan

Konyalı Bakanlar

Ahmet Turan

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ardından oluşan yeni kabine de işe başladı.
Kamuoyunda yapılan yorumlara baktığınızda kabinenin en dikkat çeken isimleri arasında ilk sırayı Konyalı Bakanlar alıyor.
Aslında Konyalı isimler, görevlerinde yaptıkları üstün başarıları ile bu övgüyü hak ediyor.
Şimdi anlatalım mı?
Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca.
Tanıtım için anlatmaya gerek yok. Sadece, Koronavirüs mikrobunun dünyayı kasıp kavurduğu ve etkisini 3 yıl sürdürdüğü dönemde gözleri şişinceye kadar halkına ve ülkesine hizmet ettiğine herkes şahit. Hatta sadece ülkesine değil, mazlum milletlere de hizmet ettiğine dünya şahit. 
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya.
2018 yılı Ekim ayında İstanbul Valiliğine atanan Ali Yerlikaya’ya hayırlı olsun dileğimizi Konyalılar Derneğinin İstanbul Yeni Kapı da düzenlediği etkinlikte yaptığımız sohbetimizde iletmiştik. Makama ziyaretimizi sözleşmiş, ama mesleğimizin yoğunluğundan fırsat bulup sözümüzü yerine getirememiştik. 5 yıla yaklaşan Valiliği süresince İstanbul Ali Yerlikaya’yı sevdi, Ali Yerlikaya da İstanbul’u sevdi.
Şimdi İçişleri Bakanı olarak atandı. Makama oturmadan Afad yeleği ile sel ve su baskınında yaşamını yitiren Şükrü Köksal’ın ailesine taziye ziyaretinde bulunmak ve selden zarar gören yerlerde incelemelerde bulunmak için Samsun’a gitti.
Önceki dönem Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı yapan Murat Kurum’u anlatmaya gerek yok. Çünkü onu da dünya yakından tanıyor
Ömer Bolat.
Gümrük ve Ticaret Bakanı. Montaj ve ithal ağırlıklı çalışmayı benimseyen iş dünyasına yerli ve milli üretim modeline geçiş mücadelesi veren MÜSİAD’da başkan olarak kararlı duruşuyla milletin takdirini kazanan bir isimdir.
Mahinur Özdemir Göktaş
2009'da Avrupa'nın ilk başörtülü milletvekili olarak Belçika Brüksel Parlamentosuna seçildi.
2019'a kadar Brüksel Parlamentosu Sosyal Hizmetler Komisyonu Başkanvekilliği, Kadın-Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanvekilliği görevlerinde bulundu.
Sözde medeni Avrupa’da ayrımcılık ve İslamofobi ile mücadelede eden Göktaş, 2015'te 1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddialarını tanımadığı gerekçesiyle partisinden ihraç edildi ve görevini bağımsız milletvekili olarak sürdürdü.
Şimdi Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı.
Genel Kurmay Başkanı Musa Avsever 
Hem Kara Kuvvetleri Komutanlığı, hem de Genel Kurmay Başkanlığı görevini yürütecek. Komuta kademesindeki bilgiye ve tecrübeye dayalı komutlarıyla terörle mücadelede ve sınır ötesi operasyonlardaki başarıları milletimize rahat bir nefes aldırmış, dost milletlerde ordumuza güveni artırmıştır.
Kabinedeki Konyalı bakanları tanıtmaya çalıştım. Yeni seçilen tüm milletvekilleri ile kabinede yer alan bakanları tebrik ederim
Ama beni maruz görün biz Konyalılar övünmeyi severiz.

Yazarın Diğer Yazıları