Mükremin Kızılca

Demokrasi Bayramı Kutlu Olsun!

Mükremin Kızılca

Türkiye’mizle ve yüce Türk milletiyle ne kadar gurur duysak yeterli olmaz.
Dünyanın gıpta ile seyrettiği bir seçim geçirdik. Hiç hile hurda yok, katılım mükemmel, hiçbir Avrupa ülkesinde yüzde doksan katılımlı bir seçim görülmemiştir.
Sonuç almada olağanüstü bir durum, genel manada beş saatte her şer ortaya çıkıyor. Dostun sevineceği düşmanın ağlayacağı bir başarıdır bu.
Dokuz saat içinde altmış bir milyonun yüzde doksanı sandıklara gidip oyunu kullanıyor, sessiz ve vakarla evine dönüyor ve sonuçlara kilitleniyor. 
Gün boyu hiçbir ciddi vukuat olmuyor, güvenlik ve emniyet mükemmel işliyor. Türklüğümüzle ve Türkiyeli olmakla gurur duyuyoruz.
Kaybedenler de kazananlar da bizim insanımız, ortak noktalarımızdan en önemlisi milli iradenin tecellisi karşısında eğilmek oluyor, ne mutlu Türküm ve Müslümanım diyene! 
Eğer cumhurbaşkanlığı ikinci tura kalmasaydı cumhurbaşkanımıza çok önemli bir önerim olacaktı ve o da şuydu: 
Sayın cumhurbaşkanım, bir sürpriz yap ve Ak parti genel başkanlığından ayrıl. Böylece hem Ak parti kendisini gelecek yüz yıla hazırlar hem de siz daha olgun bir bilen ve büyük devlet adamı olarak ülkemizi daha ileriye götürmek için daha fazla zaman ayırma imkanına kavuşursunuz.
14 Mayıs 2023 seçimlerinde yüzde doksan beş oylar ilk altı saatte açıklanmasına rağmen yüzde beş sabaha kadar sürdü. Bu bakımdan kesin sonuç alınamayınca akşam ve gece hiçbir kutlama yapılmadı, bu olgunluğu da iktidar hanesine kaydedebiliriz. 
Her zaman olduğu gibi erken konuşanlar mahcup oldu. Millî İradeye saygılı olanlar kazandı.
Her halükarda Cumhur İttifakı TBMM’de çoğunluğu almayı başardı, Cumhurbaşkanı RTE yarışı açık ara önde bitirdi. 
İkinci turda çetin bir mücadele başlıyor, Yüzde beşlerde oy alan Sinan Oğan seçmenlerinin büyük oranda Recep Tayyip Erdoğan’a vermeleri halinde ikinci turda arayı daha da açarak ikinci yüz yılın ilk beş yılını geçireceğimiz başkanı seçmiş olacağız, inşallah.
Demokrasi tarihimizin değişmez oy oranları bu seçimde de tekerrür etti: yüzde yetmiş muhafazakar oylar, yüzde otuz da laik ve modern kesim oyları kendisini korudu. 
Burada, iktidarın 28 Mayıs ikinci tur seçimleri için açıklamasını ve oylarına büyük katkı sağlayacağını umduğumuz bir proje açıklamasını umuyoruz, o da il sayısını doksanlara çıkararak bazı büyük beldeleri ilçe yapmaktır. 

Yazarın Diğer Yazıları