Mükremin Kızılca

Haydi Muhacirler Vatanınıza!

Mükremin Kızılca

Son yıllarda gelişen Osmanlı ruhuyla başta Afrika ülkeleri olmak üzere bütün Müslüman ülkelerden büyük bir Türkiye akını görülmektedir.

1980’li yıllarda Türk cumhuriyetlerinden öğrenci akınıyla başlayan süreç Afrika ve diğer Müslüman ülkelere de yayılmış ve eğitim amaçlı girişler had safhaya ulaşmıştır.

Türkiye’ye Asıl büyük akın ise ülkelerindeki savaştan kaçanlardır ki bunların başını Suriye, Irak ve Afganistan çekmektedir.

Konya’mızda Suriyelilerin ana merkezleri Konya’nın göbeği denilen Şems Mahallesi ve Sahibata mahallîsidir. Bunun nedenlerini daha önceki bir araştırmamda ifade etmiştim.

Kısaca değineyim: Söz konusu Konya merkezi yerleri yüzde doksan vakıf olmakla esnaf ve halk buralardan gayr-i menkul almaktan kaçınmakta ve kenarlara uydu mahallelere taşınmaktadır. Canım Konya’mızın merkezi de büyük oranda yabancılara mülk olarak veya kira ile intikal etmektedir.

Konya’daki Suriyeli muhacirlerin kültürel bir analizini yapacak olursak çok sayıda üniversite mezunu, avukat, doktor, asker gibi kalburüstü kişilerle de karşılaşacağımız muhakkaktır.

Türkiye’mizde beş milyon, Konya’mızda iki yüz bine yakın Suriyeli var diye biraz da övünerek konuşmaya her kademede devem ediyoruz.

Evet, biz abiyiz, biz imparatorluk mirasçısı ve mazlumların yanındayız ama henüz daha o kadar yükü kaldıracak durumda değiliz. Yüce Mevla’mız kitabında “Eli sıkı olma, büsbütün eli açık da olma. Sonra kınanır ve çaresiz kalırsın.” (İsra / 29) buyuruyor.

Sınıra dayanan her gurubu içeri almak ve onlara yardımcı olmak tabi ki İslam kardeşliğinin bir gereğidir ancak o kardeşlerimizi şehirlerin içine değil dışına hatta ülke sınırlarının dışında oluşturulacak bölgelere yerleştirilmeliydiler.

Suriyelilerin Türkiye’ye birçok bakımdan zararları dokunabilir tezini savunanların bazı görüşleri şunlardır:

Bir: bizim işsizlerimiz haddinden fazlayken yüz binlercesine iş kapılarını açarak kendi halkımıza haksızlık ettik. Gelişi güzel ülke çapında yayılmaları halk arasında yer yer büyük infiallere ve olaylara neden oldu.

İki: yokluk ve sıkıntı içinde olan kişiler hele kaybedecek bir şeyi olmayanlar terör örgütlerinin en kısa sürede kıskaca alabilecekleri ve büyük olaylarda kullanabilecekleri karakterde kişilerdir.

Üç: üç beş milyon dil bilmez insanı Anadolu’nun her tarafına dağıtarak büyük sosyal patlamalara zemin hazırlanmaktadır. Bu insanların arasında dünyanın en güçlü istihbaratlarının binlerce elemanı olduğunu kim inkâr edebilir.

Türkiye Suriye’de Savaşırken Suriyeli Gençler Askere Sevk Edilerek Ordumuza Yol Göstermelidir 

Türkiye’deki Suriyeliler derhal silahlandırılıp gönüllü olarak cepheye sürülmelidir eğer gönüllü gitmeyen gençler olursa zorla götürülmelidir.

Tam zamanıdır ordumuz Suriye’ye tekrar harekata geçmek üzereyken onlara yol göstermek için yerel güçlere ihtiyaç vardır. İdlip, Halep, El-Bab ve el-Munbicden Türkiye’ye sığınanlar derhal Türk tanklarının gölgesinde evlerine dönmelidirler.

Şu anda Suriye’de Suriyelilere ihtiyaç vardır. O güzel ülkesini can havliyle terk ederek Türkiye’ye Lübnan’a Ürdün’e giden altı milyon Suriyeli muhacire vatan kapısı açıldı yanı başınızda Türkiye tanklarıyla fiilen girdi Suriye’ye.

Ey Suriyeliler, İdlibliler, Halepliler, Şamlılar, Kobanililer, Cerabluslular ve bütün Suriyeliler! Türk ordusu yaban ellerde gariplik yaşarsa sorumlu sizsiniz, eğer oradan şehit haberleri gelirse sorumlu yine sizsiniz.

Ey Suriyeliler, gençler, doktorlar, avukatlar! Suriye’de Türk askerleri ve sizin muhalif ordunuz doktor bekliyor Türkiye’de muadelet arayıp durmayın gidin Suriye’ye orada canlarınız sizi bekler.

Bütün Türkiye’deki Suriyelilerin eli silah tutan gençleri! Derhal en yakın askeri şubeye ve istihbarat birimlerimize başvurarak Suriye savunmasında yerinizi alın, şimdi almazsanız hiçbir zaman alamayabilirsiniz.

Kuneytireliler, Hamalılar, Lazkiyeliler, Rakkalılar, Tartuslular, Süveydeliler ne duruyorsunuz? Artık hicret bitti İslam’ın bayraktarı Türkiye size kapıları açtı alın silahlarınızı yürüyün asıl yurdunuza.

Deralılar, Deyrizurlular ve bütün Suriye sevdalıları! Haydi, sınırlar açıldı eli silah tutanlar yürüyüşe hazır mısınız? şehadete gazaya hazır mısınız? İşte bir adım ötede onlar sizi bekliyor.

Ey Suriyeli kâğıt toplayarak geçinen avukat! Senin savunacak bir halkın yok mu, bir hukukun yok mu? Haydi, Suriye’ye bırakıp geldiğin topraklar yaşlı ana baban ve mağdur kardeşin seni bekler.

Ey Suriyeli Doktor Türkiye’de çalışmak keyifli olabilir ama senin ülkende şu anda terör örgütlerinin yaraladığı insanlar var, haydi ülkene, aç kalmaktan korkma Kızılay’ımız ve Türk ordusu orada.

 Ortadoğu kan gölüne gelmek üzereyken, Suriye: ABD, AB ve Rusya tarafından kirli çizmeler altında çiğnenirken yüz binlerce gepe genç Suriyelinin caddelerimizde başıboş gezmesini hazmedemiyoruz açıkçası.

Yazarın Diğer Yazıları