Mükremin Kızılca

İktidara Hayati Tavsiyeler

Mükremin Kızılca

Yüz yılın en önemli seçimini de Türk Ahlak ve seciyesine ougun olarak vukuatsız tamamladık.
Dünyada her bakımdan en güvenilir seçim yapan ülkelerin başlarında yer alıyoruz şükürler olsun. 
TC tarihinin en uzun süreli başta kalan iktidarı olma rekoru Sayın Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki AK parti iktidarındadır, tebrik eder başarılar dilerim.
Şimdi ülkemizin ve halkımızın daha müreffeh bir duruma yükselmesi için iktidar sahiplerine bazı acizane önerilerim olacaktır. 
Cumhurbaşkanımıza Dokuz Tavsiyem! 
1- Parti başkanlığını derhal bırakın ve artık dünyaca tanınan ve sevilen bir devlet adamı olarak genele hitap ediniz. AK Parti başkanlığını gençlere veya yapılacak parti kurultayının uygun göreceği bir zata tevdi ederek ustalığınızı devlet ve millete yoğunlaştırın.
2- Artık ağzınızdan muhalefetle alakalı sözler duymak istemiyoruz. Muhalefetle alakalı tarafları bıraktığınız parti sözcüleri yapsın! Kaybedenleri küçük düşürecek ifadeleri sonlandırınız! 
3- Kutuplaşmaları bitirmeye çalışın, her zaman tekrarladığınız gibi bütün milletin cumhurbaşkanı olun! Mazlumların ümidi, kimsesizlerin kimsesi olarak kalın! 
4- Size oy vermeyen kişi, kurum ve oluşumlara kin tutmayın, seçim öncesini unutun gitsin, bu memleketin size ihtiyacı var. Size oy verenlere teşekkür ettiğiniz gibi onlara da teşekkür edin ve yüreklerine su serpin. 
4- Kürt sorununa daha önce yaptığınız ve yarıda kalan açılımı sürdürün. Bu bağlamda terör vesilesiyle haksız olarak yatan mahkûmları salıveriniz! 
5- Şeyh Edebali hazretlerinin Osman Gaziye yaptığı öğüdü bir daha gözden geçirin. İdarecilere Nasihatler gibi eserleri okuyunuz.
6- Toplamda 26 sene sizi başında görmeye layık gören bu halka ve millete bir genel af çıkarın. Ne sebeple olursa olsun devlete karşı işlenen suçlardan yatanları hapisten çıkarınız! Allah cc kul hakkını kulun affetmesine bağlı kılmıştır. Ama devletin haklarını da devlete bırakmıştır. Şimdi barış ve sevgi zamanıdır. Yurtta sulh cihanda sulh atasözünü uygulayın! 
7- Ülkemizde bulunan başta Suriyeliler olmak üzere geçici misafirlerimizi ülkelerine gönderin, bu hususta acil bir eylem planı hazırlayın. Suriye başta olmak üzere muhatap ülkelerle en üst seviyede görüşerek bunu barışçıl yollarla deneyin!
8- FETÖ, DAEŞ, PKK, DHKPC ve bütün terör örgütleriyle iltisaklı olduğu var sayılarak haksız yere maddi ve manevi mağduriyet yaşayanların hakkını gözetin! 
9- Hakkı ve adaleti üstün tutmayı öğütleyen Nahl suresi 90. ayeti uygulama mercii olarak görev sizindir:
“Şüphesiz Allah, adaleti, iyilik yapmayı, yakınlara yardım etmeyi emreder; hayâsızlığı, fenalık ve azgınlığı da yasaklar. O, düşünüp tutasınız diye size öğüt veriyor.” 

Yazarın Diğer Yazıları