Mükremin Kızılca

Seçim Ardı Notları

Mükremin Kızılca

Konya Zafer meydanında 13 Mayıs günü demokrasi bayramı münasebetiyle bir geziye çıktık. İyi Parti ve MHP seçim merkezleri arasında elli metre vardı. İkisini de ziyaret ettik.
Dikkatimizi çeken çok önemli noktalardan birisi ikisinde de Mustafa Yıldızdoğan’ın Türkiye’m türküsü çalıyordu. 
Şahsen ülkücülerin bu şekilde bölünmesi beni üzmektedir. BBP’nin çadırı da az ötedeydi, onların da mefkûresi hemen hemen aynıdır. Ata İttifakının mefkûresi de aynıdır. Bu dört partinin bu seçimlerde elde ettiği oylar yüzde otuzu bulmaktadır. Yani beraber olunsa CHP’den daya yüksek bir oy ve seçmen demektir bu. 
Ülkücü camia şimdiden birleşme yollarını aramalıdır, eski defter karıştırıp hata aramakla bir yere varılmaz. Ayrıca çalışan demir ışıldadığı gibi çalışmayan da paslanır. 
Marjinalliği ve yerelliği bırakarak büyük ufuklara açılma zamanıdır. Zirvelere çıkarken topal çebiçleri desteklemezsek biz de yarı yolda kalırız. Ülkücülük İslam’la sentez olursa ülkücülük olur. İslam’a ve Müslümanlara hor bakan ya da bakanlara şirinlik yapan bir ülkücü de düşünülemez. 
İslam’dan ayrı bir ülkücülük yoktur. İslamsız Türk Milliyetçiliği ırkçılık olur ve bunun da İslam’da yeri yoktur. İslam’dan uzak bir Türk Milliyetçiliği diğer etnik milliyetçiliklerle aynı konuma düşer. 
Müslüman olduktan sonra ecdadımız devlet kutuna sahip olup İslam sancağını da ellerinde tutarak bugüne kadar geldiler. Halen Türkiye Cumhuriyeti devleti de İslam dünyasının ve mazlumların yegâne ümidi durumundadır. 
İslam’ın bayraktarlığı 1258 Bağdat katliamından sonra Abbasilerden bize geçti ve halen bu görev Allah’ın inayetiyle Müslüman Türk milletindedir. 
Artık 2028 seçimlerinden başka konuşacak bir şey yoktur. Kazananı rahatça hizmet etmesi için rahat bırakacağız ve ümmetçe ve milletçe ona yardımcı olacağız, İnşallah. 
Şimdi seçim sonuçlarını konuşuyoruz milletçe. Kaybedenler kendilerine oy vermeyen seçmene kin kusuyor ve tek suçlu onu görüyor. Bu kafayla siz daha çok seçim kaybedersiniz. Kendinize yapılan uyarıları dikkate alarak bir özeleştiri yoluna gidin derim.
Bu seçimin beş yıl konuşulacak iki hatası: Bir; Saadet Deva DP ve Gelecek partilerinin CHP içinde seçime girip partilerine premature bebek gibi ölümü layık görmeleri. İki; CHP yönetiminin oyu dördü birden yüzde iki ancak olan bu üçlüye otuz beş vekillik vermesi.
Muhalif dost ve arkadaşların sevdiklerine hakaret ederseniz bu size hüsran olarak geri döner. Ne yapacağınızı anlatmak yerine yapılanları küçümserseniz bunun sonucu mutlak hezimettir. Halk kendisini adam yerine koyanı her zaman ödüllendirir, aristokratları takmaz. 

Yazarın Diğer Yazıları