Konya Emniyet Müdürü Engin Dinç kimdir?

Konya Emniyet Müdürü Engin Dinç kimdir? Engin Dinç'in hayatı? Engin Dinç'in geçmiş yaşantısı nasıldı? gibi soruların cevaplarını sizin için hazırladığımız biyografi dizisinde bulabilirsiniz.

Konya Emniyet Müdürü Engin Dinç kimdir?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Engin Dinç kimdir? : 1966 Rize Kalkandere doğumlu, Erzurum nüfusuna kayıtlı Engin Dinç, 1981 yılında Polis Kolejini kazanmış, 1989 yılında Polis akademisinden mezun olmuş ve Komiser Yardımcısı rütbesiyle görev hayatına başlamıştır. 

ENGİN DİNÇ İSTİHBARAT DAİRE BAŞKANLIĞINA ATANDI

1989 yılında İstihbarat Dairesi Başkanlığı’na atanmıştır. Mardin, Trabzon, Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüklerinde İstihbarat Şube Müdürü olarak görev yaparken mesleği ile alakalı birçok kurs ve seminere katılmıştır.

ENGİN DİNÇ ULUSLARARASI ALANDA GÖREV YAPTI

Belli yıllarda Bosna, Kosova, Amerika Birleşik Devletleri’nde görev yapmıştır ve aynı zamanda Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun olmuş, lisansüstü eğitimini Kamu Hukuku alanında tamamlamıştır. 

İleri düzey İngilizce bilen Engin Dinç, 3 Mayıs 2013 tarihinde İstihbarat Daire Başkanı, 25 Ekim 2016 tarihinde Eskişehir Emniyet Müdürü ve 7 Temmuzz 2021 tarihinde yayınlanan kararname ile Konya Emniyet Müdürü olarak atanmıştır.  Konya Emniyet Müdürü Engin Dinç, evli ve üç çocuk babasıdır. 
 

Bakmadan Geçme