Süt Vermemesine Ragmen Neden Erkeklerin memesi Var?

Erkekler çiftleşmenin ardından gelecek nesillere hiçbir katkıda bulunmazlar, genellikle onları terk ederler.

l  Erkeklerin memelilerde süt üretmesi fizyolojik olarak mümkündür. Bu bakımdan erkekler gerekli anatomik donanıma, fizyolojik potansiyele ve hormonlara sahiptir.

l Ancak, bazı keçi ve yarasa türleri gibi doğanın çok özel iki istisnası dışında, laktasyon ne insanlarda ne de diğer memeli türlerinin erkeklerinde meydana gelir.

l Tüm memelilerde, yani her iki cinsiyette de meme bezleri bulunur. Erkeklerde bu bezler az gelişmiş ve işlevsizdir. Bu da türlere göre değişir.

Örneğin, fare ve kemirgenlerin erkeklerinde, meme dokusu asla süt kanallarını ve areolaları çerçevelemez ve göğüsler dışarıdan bakıldığında görülmez. İnsanlar ve köpekler de dahil olmak üzere çok sayıda omurgalıda olur. Erkeklerin ve kadınların göğüs yapılarında ergenliğe kadar hiçbir ayrım yoktur. Erkeklerin sıcak kanlı canlıların büyük çoğunluğuna neden süt vermediğini sormak için hiçbir neden yok. Bu daha büyük kısımda, sadece anne gelecek nesillerle ilgilenir.

Neden Erkeklerin Memesi Var?

Erkekler çiftleşmenin ardından gelecek nesillere hiçbir katkıda bulunmazlar, genellikle onları terk ederler. İnsanlar, aslanlar, kurtlar gibi %10'unu oluşturan iyi gelişmiş canlılarda, babanın asli görevi aileyi ve gençliği sağlamak ve onlara besin bulmaktır. Belki de ilk başta bu türlerin erkekleri benzer şekilde sonraki nesillere süt sundular, ancak benzersiz yükümlülükleri nedeniyle, ilerleme nedeniyle emzirme teçhizatı kurulu kalmasına rağmen yaratma kapasiteleri azaldı.

Erkeklerin koynuna sahip olmadıkları için neden göğüsleri olduğu konusuna verilecek cevap, insanların erkek ve dişi tasarımının benzer olmasında yatmaktadır. Bireyin anne karnındayken şekillenmeye başladığını ifade eden başlangıç ​​organizmasının mutlak başlangıç ​​noktasında erkek ve dişi arasında bir karşıtlık yoktur. İnsanların taşıdığı 23 takım kromozomdan 22 takım ve aktardıkları nitelikler her iki cinsiyette de benzer şeylerdir.

Sadece bir cinsiyet kromozomuna sahip olan yirmi üçüncü çift benzersizdir. Başlangıç ​​aşamasındaki organizma, her birinden bir 'X' kromozomu alırsa, genç bir hanımefendiye dönüşür; annesinden 'X' kromozomu alıyorsa, babasından 'Y' kromozomu alırsa çocuğa dönüşüyor. Yeni başlayan organizma 'Y' kromozomunu aldıktan sonra hormonsal belirtiler gelmeye başlar ve erkek organları oluşmaya başlar. Erkek göğüsleri bu aşamadan önce nasıl çerçevelenmişse yine eskisi gibi devam eder, ancak o andan itibaren hormonsal bir artış olmadığı için işe yaramaz hale gelemezler. Dişilerde, gelişme süresi boyunca atılan kimyasallar meme organlarını ve göğüslerini büyütür. Gebe kadınlarda bu gelişme biraz daha fazla gelişir, süt oluşumu başlar ve bu oluşum emzirme ile yola çıktıktan sonra devam eder.

 

Bakmadan Geçme