Ahmet Özer

73 yıl sonra bir 14 Mayıs'ta daha

Ahmet Özer

Bundan 73 yıl önce 14 Mayıs 1950’de Türkiye CHP’nin tek parti faşizminden kurtulup çok partili hayat geçtiği yıldı.1923 yılında cumhuriyetin ilanı ile başlayan 1946 yılında açık oy gizli sayım ile göstermelik seçimleri kazanan CHP 14 Mayıs 1950 yılında yapılan seçimler Demokrat Parti’nin zaferi ile sonuçlanmıştı. 
Türkiye çoğu eski CHP’lilerden oluşsa da ilk kez kendi seçtiği iktidar tarafından yönetilmeye başlandı.
27 yıl seçimsiz tek başına ülkeyi tek parti faşizmi ile yöneten CHP’nin zulmünden kurtulan halk, CHP’ye bir daha tek başına iktidar yüzü göstermedi.
Zira CHP demek zulüm demek, açlık demek, yoksulluk ve yolsuzluk demekti.
Merhum Adnan Menderes’in Başbakanlığın da Demokrat Parti iktidarının ilk icraatlarından birisi CHP’nin 1932 yılında Ezanı Türkçeye çevirmesiydi. Bu sayede 18 yıllık zulme son vermiş ve ezanı aslına rücu ettirmişti.
Merhum Adnan Menderes’in bu kadarcık icraatı bile CHP’yi ve onun başındaki İsmet İnönü’yü çıldırtmaya yetti.
CHP’nin kuruluş ilkeleri İslam düşmanlığı vardı ve bunca tecrübeye rağmen bugün bile bu kin devam ediyor.
Zira CHP’nin başındaki isim Kemal Kılıçdaroğlu her ne kadar değiştik ‘helalleşeceğiz’ dese de buna hiçbir aklı başında Müslüman inanmıyor.
Başta CHP’nin başındaki zât olmak üzere CHP zihniyetinin değişmiş olmasının ihtimal dâhilinde olmadığını millet de bilir CHP’liler de.
Bunca frenlemelere rağmen CHP adına konuşan her sözcünün veya kişinin cümlelerinde aralıksız görebilirsiniz. Bunu biz değil her CHP’li de söyler.
Elbette bu millet buna izin vermez ama bir an olsun 14 Mayıs’ta CHP’nin iktidara geldiğini farz ediniz. 
Türkiye’nin başına neler gelmez. CHP’nin müttefiği Ali Babacan bile İHA/SİHA’ların defterini dürmekten söz ederken CHP neler yapmaz ki?
Kendisinin 27 yıl zorbalıkla iktidarda kaldığını görmezden gelerek katıldığı her seçimde halkın teveccühünü kazanan Ak Parti’nin 20 yıllık iktidarını sorgulayanlar acaba bu iki dönemi ahlâkî bir zeminde mukayese etmeye yanaşırlar mı?
Elbette yanaşmazlar, yanaşamazlar, çünkü ne kadar kirli çamaşırları varsa ifşa olur.
İş bu yüzdendir ki milletle barışmaları, seçim kazanmaları imkânsız. 
Çünkü onlar buna yanaşmasa da halkın vicdan ve irfanında CHP zihniyetine yer yoktur. CHP’ye yok da CHP ile ittifak edenlere var mı? Muhakkak ki onlara da yok.
Yüzde 20’lerde oy alan CHP’ye olamayan teveccüh diğerlerine nasıl olabilir ki? Hepsi bir araya gelse Erdoğan’ın tek başına şahsi oyuna erişemeyenler ki 14 Mayıs hayali ak tavuk hayalinden öteye geçemez. Bu yüzden Ali Babacan’ın İHA/SİHA hayali de 4-5 ay sürecek boş ve ham bir hayal. 5 ay sonra partisi bile olamayacak Babacan’ı bekleyen şey, partisi ile beraber siyasi parti çöplüğünde yerini almak olacak.
Bir de sinirli hemşehrimiz var ki, onu bekleyen akıbette kendisini memnun edecek bir hal değil. Keşke hırsına yenilip bu işlere bulaşmasa da el üstünde tutulsaydı. Ama nefsine yenildi ve yenilmeye de devam edecek.

e-mail:[email protected]

Yazarın Diğer Yazıları