Konya'nın o üniversitesi bir ilke daha imza attı!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın kadına şiddet konusunda yerel iş birliğine yönelik imzaladığı ilk protokol olma özelliğini taşıyan 'Hukuk Klinikleri Projesi İş Birliği Protokolü' Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Konya Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) ve Konya Barosu arasında imzalandı.

Konya'nın o üniversitesi bir ilke daha imza attı!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Konya Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, NEÜ ve Konya Barosu arasında, kadına yönelik şiddet konusunda toplumsal bilinçlendirme ve mücadelede iş birliğini sağlamaya yönelik, Hukuk Klinikleri Projesi İş Birliği Protokolü imzalandı.
NEÜ Rektörlük Binası’nda gerçekleştirilen protokol imza törenine NEÜ Rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nı temsilen Konya Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Abdullah Neşeli, Müdür Yardımcıları Mercan Çelikci, ve Selma Semerkan, Konya Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi (ŞÖNİM) Müdürü Fatma Koca, Konya Barosu Baro Başkanı Av. Oktay Unkur ve Kadın Hakları Komisyonu Başkanı Av. Ecehan Bezirci ile NEÜ Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nuran Koyuncu katıldı.

Hukuk Klinikleri Projesi İş Birliği Protokolü Nedir?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın kadına şiddet konusunda yerel iş birliğine yönelik imzaladığı ilk protokol olma özelliği taşıyan Hukuk Klinikleri Projesi iş birliği protokolü, ülkemizde kadına karşı şiddete yönelik çalışmalar açısından özel bir öneme sahip. Akademi, yargı ve idare üçlüsünün güçlerini birleştirerek toplumsal öneme sahip kadına şiddet sorununa beraber çözüm sunma girişimine yönelik, iyi bir örnek teşkil etmektedir.  Bu nedenle taraf kurumlar açısından öncü olmasının yanında, toplumsal olarak üstlendiği rol sebebiyle büyük bir öneme sahiptir. 

Protokolün, Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele IV. Ulusal Eylem Planı’nda (2021-2025) saptanan hedefler arasında yer alan “şiddet mağdurlarının adalete erişiminin sağlanması ve mevzuatın etkin uygulanması”, “kurumlar arası koordinasyon” ve “toplumsal farkındalık sağlama” hedeflerinin gerçekleştirilmesine önemli bir katkı sağlaması beklenilmektedir. Bu hedefler çerçevesinde idare-akademi-yargı camiası arasında iş birliği sağlanmasının, bir insanlık sorunu olan bu konunun çözülmesinde farklı vizyonların bir araya gelmesine aracılık edeceği düşünülmektedir.

Protokol kapsamında, tarafların kadına şiddet konulu çalışmaları açısından, görev kapsamları dahilinde iş birliği ve koordinasyon sağlamaları beklenmektedir. NEÜ açısından söz konusu protokol ile kadına karşı şiddet konusunda, öğrencilerin mesleki olarak ihtiyaç duydukları bilgi ve becerilere temel hazırlanması; mesleki değerlerinin oluşmasına katkı sağlanması ve bu doğrultuda toplum yararına hizmette bulunmaları hedeflenmektedir. 

Bakmadan Geçme