Kerim Toslak

Adaylarla İlgili Bir Kaç Söz

Kerim Toslak

Genel seçimlerin üzerinden bir yıl geçmeden ülkemiz şimdi de yerel seçim atmosferine girdi. İllerde, ilçelerde, her partinin aday adayları, hatta adaylar meydan-ı siyasette boy göstermeye başladılar. Belediye başkanlıkları, belediye meclisleri, il genel meclisleri, muhtarlıklar, ihtiyar heyeti adaylıkları da dahil edildiği zaman aday adaylarını hesaba katmadan bile seçilmek için aday sayılarının yüz binleri bulduğu aşikardır.

Kim niçin aday olur sorusunun gerçek cevabı herkesin içerisinde gizlidir. Ancak sorduğun zaman istisnasız hepsi benzer cevaplar verir. Hepsi vatan millet aşkıyla yanıp tutuştuklarından, vatana millete hizmet için yola çıkmışlardır(!) Kesinlikle kendileri için bir şey istiyorlarsa namertirler(!)

Ancak yaşı benim gibi altmışı geçip son durağa doğru yollananlar, nice seçimler geçirmiş, nice başkanlar, nice meclis üyeleri, nice muhtarlar görmüştür. Bir çoğu ahlâki ve helal olduğu tartışılsa da yasal olduğu tartışmasız yollardan seçilmek için verdikleri emeğin, harcadıkları paranın kat be kat fazlasını elde etmişlerdir.  Yasasına uydurup, örtecek yeterlilikte gerekli kılıfları tedarikleyip, yedi sülalesine köşeyi dönderenler de olmuştur. Bazıları da  "Allah rızası diyerek" gerçekten o niyetle göreve talip olup çıktıkları bu siyaset yolculuğunda, aldıkları emaneti koruma konusunda, etraflarındaki yalaka taifesinin dürtüklemesi ve kışkırtmalarının etkisiyle yoldan çıkar. Yalaka çevrenin doymak bilmez iştahası Allah'ın rızasını unutturur.

Elbette üzerine aldığı sorumluluğu Allah emaneti olarak görüp titizlikle görevini yerine getiren, başkasının hakkına hukukuna saygı gösteren, kul hakkına girmeyen yaptığı hizmet ve çalışmalarının karşılığını Allah'tan bekleyen, her işinde Allah'ın rızasını gözetenler de olmuştur. Rabbim bu gruptakilerin sayılarını artırsın.

Şiir diliyle söylersek:

BANA KALSA SÖYLEMEK

İnsan vardır, insan ile ölçülmez. 
İnsan vardır, ihsan ile ölçülmez.
İyi insanlara paha biçilmez.
İnsanın iyisi, baş olsun derim.

 Kardeşi, yandaşı kayırmamalı.
 İnsanı insandan ayırmamalı.
 Yolsuzlukla adın, duyurmamalı.
 Kesesin dolduran, taş olsun derim.

 Saygı duysun, Allah’a, dine, imana.
 Rahmet etmez Allah, tembel yatana.
 Çok çalışıp hizmet etsin vatana.
 Halkın sofrasında aş olsun derim.

 Kerim TOSLAK derim; kemlik olmasın.
 Kimse tembelliğe, özür bulmasın.
 Sakın mazlumların, ahın almasın.
 İnsanla arası hoş olsun derim.

19/01/2024
Gölbaşı/Ankara

 

Yazarın Diğer Yazıları