Kerim Toslak

İnsanlığın Öldüğü Yer Gazze!

Kerim Toslak

Bu günü şiire ayırmıştım. Haberleri dinleyince kimyam bozuldu. İsrail Gazze'de katliam ve soykırıma devam ediyor. Bir kaç satır yazmadan edemiyorum. Lanetli Siyonist İsrail, yiyecek için sırada bekleyen, çaresiz, zavallı, sivil insanların üzerine bomba yağdırıyor. Katliamlarına bir yenisini daha ekliyor. Yüz küsür kişi ölüyor. Yedi yüz kişiden fazla da yaralı var. Ajanslar haberi verirken artık sıradanlaşmış bir haber gibi veriyor. İnsanlığın da dünyanın da çok umursadığı yok.

Katliamın bir numaralı sorumlusu ve sanığı ABD, gayet pişkin bir şekilde kendisinin peydahladığı gayri meşru siyonist devleti kınıyor, dalga geçer gibi katliama uğrayan Gazze Halkına da baş sağlığı diliyor.   Gazze'de sağlıklı baş kalmış gibi. 

Siyonist yönetimin askeri sözcüsü açıklama yapıyor.  " İnanın nasıl oldu bizde bilmiyoruz, haberimiz yok" diyerek topu taca atma pişkinliğindeler. Her insan ve her toplumda bulunan Allah'ın fıtraten var ettiği utanma duygusunun ABD ve Siyonist İsrail yöneticilerinde olmadığını çoktan öğrenmiştik zaten.

Duruma tepki gösterip katliamın hesabını soracak dünyada bir otorite bulunmadığı için utana sıkıla Avrupa Birliğinin ya da başka odakların ateşkes çağrılarına kulak veren yok. Velev ki ABD veto etmese bile BM Güvenlik Konseyi ateşkes kararı almış olsa dinleyecek bir İsrail yok. Şimdiye kadar BM’nin hangi kararını umursadı. İsrail'in umurunda bile olmuyor. 

Ümmet de Filistin Halkını gözden çıkarmış gözüküyor. Her biri kurban olma sırasının kendisine gelmesini bekliyor gibiler.  Bir de çok mühim işleri var. Örneğin Suud Kralının adına Suudileri yöneten oğul Prens Selman'ın çok önemli işleri var. Suudi Arabistanlı model Rumy Al-Qahtani'nin, Malezya'da düzenlenen "Miss & Mrs Global Asya" güzellik yarışmasında ülkesi adına yarışmasının hazzını ve onurunu yaşamakla meşgul(!)

Biz de zaten seçim ve geçim derdi var.

İran Filistin'e destek veri-yormuş gibi yapar. Daha çok laftan ibarettir. Mısır Mursi ve diğer İhvan mensuplarını katletmenin utancı altında eziliyor. Bir yerlere söz söyleyecek hali yok. Söylese de ciddiye alan olmaz. 

Bu gidişle bölgedeki Filistinliler tükeninciye kadar seyretmeye devam edecek dünya. Rabbim Filistinlilere yardım eylesin. Siyonistlerin şerrinden korusun.

UMURSAYAN YOK

Ne desek boşuna, gidişat kötü.
Töremiz bozuldu, umursayan yok.
Her elde telefon, muhabbet kötü.
Aramız bozuldu, umursayan yok.

Toplumda her şeyi, biliyor herkes.
Bağırış, çağırış, her kafadan ses.
Herkes bir numara, pes vallahi pes!
Sıramız bozuldu, umursayan yok.

Kirlendi çevremiz, günah kiriyle.
Sokaklar it doldu, çakal sürüyle.
Baş etmekte çok zor, mafya türüyle.
Yöremiz bozuldu, umursayan yok.

Bir zamanlar devran farklı dönerdi
Kâfir Türk'ü görse, attan inerdi.
Yiğit nara atsa, düşman sinerdi.
Naramız bozuldu, umursayan yok.

Gönüller bir olsa, aşılır dağlar.
Birlik olmayınca Gazze kan ağlar.
Ah Doğu Türkistan! Yürekler dağlar. 
Çaremiz bozuldu, umursayan yok.

Kerim Toslak çözüm var mı derseniz,
Var elbette derim, kulak verseniz.
Siz de bir yaraya merhem sürseniz,
Yaramız bozuldu, umursayan yok.

SELÇUKLU/KONYA
 

Yazarın Diğer Yazıları