Kerim Toslak

Mehmet Akif'in Resmettiği Batının Hayasız Yüzü

Kerim Toslak

27 Aralık Mehmet Akif'in vefat yıl dönümüdür. Merhuma Allah'tan rahmet diliyorum. 

Mehmet Akif Merhum'u çağdaşlarından farklı kılan, onun şairlik yeteneğinin yanında, yaşadığı dönemde Batıyı ve İslam dünyasını iyi tanıyan, aydın kişiliğidir. Batının gelişmişliği ve gücü karşısında bazıları gibi aşağılık kompleksine düşmeden, dinine, inancına, gerçek İslam ahlâkına bağlı, örnek kişiliğidir. İslam inancından uzaklaşarak batıyı her şeyi ile körü körüne taklit etmek yerine, batıdaki ilim ve hikmetten yararlanmayı önermiştir. Diğer taraftan İslam dünyasının içine düştüğü, akıldan, ilimden uzak, bid'at ve hurafe bataklığındaki yobazlıkla, ham kaba softa anlayışlarla mücadele etmiştir. Merhum hayatı boyunca ve vefatından sonra Müslüman olmaktan utanan Hristiyanlığa hayran körü körüne batı taklitçisi zümre ile ham kaba softa, yobaz anlayıştaki zümreden çok çekmiştir.

Bu vesileyle bir kez dahi rahmetle anarken yüz küsür sene önce yazdığı ve halen güncelliğini koruyan Batıyı bir diğer ifadeyle "haçlı zihniyetini" tasvir ettiği  şiirinden bir bölüm alıntılayarak başka bir noktaya dikkatinizi çekmek istedim. Asırlar geçse de Batının tükürülesi yüzü değişmiyor.  
...

"Tükürün Ehl-i Salib’in o hayasız yüzüne!
Tükürün onların asla güvenilmez sözüne!
Medeniyet denilen maskara mahluku görün:
Tükürün Maskeli vicdanına asrın, tükürün!"

Evet, Merhum Akif tükürün diyor. Aslında Akif Merhum'un yüz küsür sene önce resmettiği, tükürün dediği Ehl-i Salib'in (Haçlıların veya Batının) hayasız yüzünün, güvenilmez sözünün, maskeli vicdanın, mücessem ve müşahhas (cisimleşmiş ve şahıslaşmış) halinin bir örneğini, El Cezire televizyonu geçtiğimiz günlerde gözlerimizin önüne koydu.

İşte o tükürülecek maskara mahluktan size bir örnek:

Avrupa Birliği Dışişleri ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi olan Josep Borrell, geçtiğimiz günlerde El Cezire sunucusu Osman Ayfarah'ın konuğu oldu. Ayfarah kendisine  "İsrail'in eylemlerini savaş suçu olarak değerlendirir misiniz?" diye sordu. "Ben avukat değilim, bilemem. Öte yandan biliyorsunuz uluslar arası ceza mahkemesi var. Onlar bir soruşturma açacaktır " cevabını veren Borrell'e bu defa Ayfarah ikinci bir soru yöneltti. "Avrupa Birliğine göre, Hamas'ın 7 Ekimden bu yana gerçekleştirdiği eylemler savaş suçu mudur?" Az önce avukat olmadığını söyleyen Josep Borrell "evet" diyerek, hemen avukatlık cübbesini giydi. Josep Borrell'in iki yüzlülüğünü fark eden El Cezire sunucusu Osman Ayfarah, AB temsilcisine ağzının payını veriyor: "İşte bu yüzden birçok insan sizi ikiyüzlülük ve çifte standartla suçluyor."

Bu diyalog sonucunda kızarması gereken Josep Borrell'in yüzü normal bir insan yüzü olmadığı için kızarmak yerine pişmiş kelle gibi sırıttı.  Evet bu yüz Rahmetli M. Akif'in resmettiği tükürülesi bir yüz.

ABD ve AB de Josep Borrell cinsinden ruhunu ve insanlığını Siyonist İsrailliler'e satmış o kadar çok var ki, tükürük yetmez. Tükürsen de tükürüğe yazık.

Haklarını yemeyelim, batıda insanlığını ve fıtraten var olan vicdani duyarlılığını koruyan, İsrail’in Filistinlilere yönelik Gazze’deki soykırımını protesto eden, Filistinlilere destek eylemleri yapan, İslam dünyasına da örnek olan, önemli bir kitle var. Yani Rachel Corrie'nin izinin takipçileri yok değil. Selâm olsun insanlığını ve fıtraten temiz vicdanını koruyan iyilikten haktan hakikâtten yana olan iyi insanlara. 

Selçuklu / Konya

Yazarın Diğer Yazıları