Ufuk Kendirci

Haftayı lider kapatalım

Ufuk Kendirci

Lige iyi başlamasa da daha sonra çok iyi bir ivme yakalayan Arabam.com Konyaspor haftayı lider kapatabilir. Çünkü bu hafta yukarı sıraları ilgilendiren çok önemli iki maç var, lider Adana Demirspor- Galatasaray, Fenerbahçe- Beşiktaş. Konyaspor liderin puan kaybetmesi durumunda Başakşehir de Başkent'te takılırsa Ümraniyespor maçı sonrası koltuk yeşil beyazlılara geçebilir.

Bu maç aslında Konyaspor için hasretin bitişi anlamına da geliyor. Yeşil beyazlılar burada en son Skubic'in jübile yaptığı Hatayspor maçında mücadeleye çıkmıştı.

Avrupada'ki Vaduz maçı sonrası zemin kaynaklı yaşanan sorun çözüldü ve Konyaspor 4 ay sonra evinde maça çıkacak. Eskişehir'de oynanan karşılaşmalarda beklentilerin çok ötesinde puanlar geldi. Normal şartlarda Başakşehir- Fenerbahçe ve Hatayspor gibi önemli rakiplerden ev sahibi sayıldığınız ama deplasmanda olduğunuz maçlardan 7 puan çıkarmak alkışı hak ettirdi.

Hafta sonu ile ilgili taraftarın desteğiyle burada çok güçlü bir oyun bekliyorum. Rakip Hangi Kredi Ümraniyespor 5 gol atıp kalesinde 10 gol gördü ve sondan ikinci sırada.

Erken dakikalarda gelecek gol rakibin gardını hızla düşürebilir. Konya'da kontra oyunu oynamak isteyeceklerdir. Fakat ben oyunun dar alanda ve hızlı çözüleceğini düşünüyorum.

Bu hafta oynanacak maçlarda nispeten Arabam. Konyaspor'un işi biraz daha kolay gibi görünüyor. Pazar günü radyo spikerlerinin deyişiyle hava ve zeminin maç oynamaya müsait olduğu, taraftarın görsel şölen sunduğu bir mücadelede 3 puan ev sahibine bakıyor.

Yazarın Diğer Yazıları