Ufuk Kendirci

Messi GOAT mı?

Ufuk Kendirci

Dünya kupası nihayetinde sona erdi. Hem de ne final. 70' boyunca Arjantin'in tek kale oynadığı, Fransa'nın bu oyunla buraya nasıl gelmiş diye şaşırttığı bir 70 dakika. Coman'ın oyuna girmesiyle M'bappe dünya yıldızı olduğunu hatırladı ve oyuna ağırlığını koydu. Hollanda maçında 2-0'dan geri dönüşe izin veren Tangocular Fransa maçında da aynı hatayı yaptı. Maça fazla adanmışlık, çok isteme öne geçirse de takımda Messi dışında liderlik edecek futbolcu olmayınca skor üstünlüğünü koruyamadılar.

Gittili geldili finalde Polonyalı hakemin Arjantin'e yakın düdükler çaldı. Yekten söylemem gerekirse ben çalınan 2 penaltının ucuz olduğunu, Fransız oyuncuya uzatmalarda çalınmayan faulün de penaltı olduğunu düşünüyorum. Ama o kadar aksiyon fazlaydı ki maçta özellikle 120' Muani'nin şutunda kaleci Martinez'in kurtarışı ve oyunda temponun durmaması hakemi unutturdu. Finali M'bappe'den dolayı Fransa'nın alacağını yazmıştım. M'bappe'nin hatricki bile Fransa'yı kurtaramadı. Belki de futbol Messi'ye Ronaldo kadar acımasız davranmadı.

Peki Messi arşivinde eksin olan kupayı alarak tüm zamanların en iyisi anlamına gelen G.O.A.T ünvanına kavuştu mu? C.Ronaldo dünya kupasında hayal kırıklığı yarattı. Gerçek bir CR7 seveni olmama rağmen kabul etmek gerekir ki Messi daha hazır geldi ve son enerjisiyle kupayı aldı. Leo'nun kupayı almasını istediler mi, evet. Ronaldo'nun şartları Arjantin takımındaki gibi miydi hayır ama tüm bunlar Messi'nin başarısını gölgelemeye yetmez. Pele- Maradona tartışması bir asır sonra bitti, artık yeni yüzyılda eskiden daha iyi kimdi tartışması  Ronaldo- Messi. Gençliğim bu harika yarışı izleme şansıyla geçti. Artık yeni trend Haaland, Neymar ve M'bappe.

Yazarın Diğer Yazıları