Ufuk Kendirci

Son vuruşlar etkisizdi

Ufuk Kendirci

Dünya kupası arasından sonra Konyaspor'un kupa mesaisi başladı. İlhan Hoca  az forma şansı bulan oyuncuları oynattı. Açıkçası kadroda Michalak ve Muric'in uyumunu beğendim. İlk yarıda 4-5 gol pozisyonu kanat akınlarından geldi. Ancak son vuruşlarda gereken özen olmayınca 45' 0-0 bitti. Bu seviyelerde böyle goller kaçmamalı. Konuk Bodrumspor gol yemedikçe  direnci arttı. 

60-70' kadar Akdeniz ekibi gol yemeseydi oyun değişebilirdi. Çünkü oyun bir türlü kopmuyordu. İlhan Hoca durumu görüp müdahale etti. Bytyqi, Muhammed Demir ve Amir hamleleriyle Konyaspor oyun üstünlüğünün yanında skoru buldu. Amir'in soldan aldığı pasla  çektiği nefis şut kilidi açtı. Fakat ikinci gol bir türlü gelmedi. Muhammed Demir gol atamadıkça konuk ekip ataklarını sıklaştırdı. Savunmadaki Calvo ve Uğurcan'ın hatasını Yekta değerlendirince mücadele uzadı.

Böyle maçlar her zaman tehlikelidir. Çünkü favori olunan maçta skor üstünlüğü gelmiş, oyun üstünlüğü gelmediyse rakip her zaman son bir fırsat arayacaktır, aradı. Uzatmalarda Amilton'un aldığı penaltı Konyaspor'a
nefes aldırdı derken Amir'in golüne Yekta yeniden cevap verdi. Ligin en az gol yiyen takımın böyle hatalar yapmaması gerekiyor. Maç penaltılara gitti derken Yasir son sözü söyledi fakat maçtan çıkartacak çok ders var. İlhan Hoca maç sonu son vuruşlardaki etkisizliği fark edecektir.

Yazarın Diğer Yazıları