Ufuk Kendirci

Kötü oyun iyi puan

Ufuk Kendirci

Maç öncesi yayınımızda tahmin ettiğimiz üzere hücum gücünü sonuna kadar kullanan Adana Demirspor ile sakin oynayarak atak bekleyen bir Arabam.com Konyaspor izledik.

ADS 15-20 dakikalık presine rağmen Konyaspor ilk atağında golü buldu. Golü atan isim Mame Diouf. Demirspor  Akintola, Onyekuru ve N'Diaye gibi atlet oyuncularıyla gol ararken Mame arkaya atılan toplarda başarılı olacağı için 11 başlaması olumlu oldu. Nitekim golü de buldu.

Ancak güneşe kar dayanmadı. Özellikle ilk yarı 4-5 atak kaçırdı ev sahibi bir tanesini değerlendirdi. Konyaspor bu sezon 90 dakikada vermediği pozisyonu ilk yarı verdi.

İkinci yarıdaki Paz-Soner hamleleri orta alanda oyunu dengeledi. Belhanda oyundan düşünce 70' sonra Amilton ile etkili olmaya başladı Konyaspor. Fakat yetmedi. Sezona iyi başlayan Michalak ve Bytyqi'nin keskin performans düşüşü çok dikkat çekiyor.

ADS maçında biraz Adil, biraz Sehic biraz da şans faktörüyle puan gelse de Ümraniye maçından bu yana hücumdaki düşüşe çare bulunmalı. Özellikle kanat oyuncularındaki düşüşü İlhan Palut'un yorumlamasına ihtiyaç var.

Yazarın Diğer Yazıları